man auto

Mannen, snelle auto’s en de maat van hun penis

Goed nieuws voor mannen die van ‘gewone’ auto’s houden. Volgens recent Engels onderzoek zijn zij tevreden over de maat van hun penis. Dat geldt niet voor mannen met een voorliefde voor snelle auto’s…

De relatie tussen de maat van een penis en liefde voor auto’s is al heel lang bekend. Maar nu hebben Engelse psychologen ook daadwerkelijk onderzoek gedaan naar dat verband. En wat blijkt? Dat wat iedereen altijd al dacht, blijkt te kloppen.

Misleid

De proefpersonen in het onderzoek wisten niet dat ze meededen aan een onderzoek naar dit verband. Tweehonderd mannen tussen de 18 en 74 jaar dachten dat ze een geheugentest deden, maar ondertussen kregen ze informatie waaruit ze zelf konden opmaken of ze een grote of kleine penis hadden, volgens een valse norm.

Sportwagen

Terwijl de mannen dachten dat ze aan een onderzoek over multitasken en shoppen meededen, kregen ze een vraag voorgelegd over hoe graag ze een snelle sportwagen zouden willen hebben. Proefpersonen boven de dertig die het idee hadden gekregen dat hun geslachtsdeel groter was dan het zou moeten zijn, kozen minder vaak voor een sportwagen dan de mannen die – vaak ten onrechte – dachten dat ze klein geschapen waren.

10 of 18 cm

De mannen die dachten dat ze een kleine penis hadden, hadden te horen gekregen dat de gemiddelde penis 18 cm lang is. De andere groep kreeg informatie dat de gemiddelde penislengte 10 cm is. Hierdoor dachten beide groepen dat ze ver boven of ver beneden het gemiddelde zaten.

Het is de eerste keer dat in een experiment de relatie tussen lengte van de penis en verlangen naar een snelle auto is aangetoond. Maar in psychologische experimenten geldt een groep van tweehonderd proefpersonen niet als heel erg betrouwbaar. Bovendien is een experiment pas echt valide als het verschillende keren herhaald kan worden en ook dan dezelfde resultaten geeft.

Tekst Santé, beeld GettyImages