Appstore voor mensen die leven met of na kanker

Sinds dit jaar bestaat er een onco appstore met daarin apps voor mensen die leven met of na kanker. De apps zijn getest op onder andere gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid en privacy.

Ook voor mensen met kanker komen er steeds meer health-apps op de markt. Maar omdat er zo veel informatie is en zo veel verschillende apps, zien veel patiënten af van het gebruik ervan. Terwijl betrouwbare apps veel steun kunnen bieden bij de keuze voor een behandeling en om weer gezonder en fitter te worden na de diagnose en behandeling van een kankersoort. Daarom is er sinds dit jaar een speciale appstore.

In de Onco Appstore staan de belangrijkste tools en apps voor mensen met kanker bij elkaar. De apps zijn onder andere getoetst op gebruiksvriendelijkheid, betrouwbaarheid en privacy. De apps zijn (wetenschappelijk) onderzocht, gebaseerd op recente richtlijnen of ontwikkeld door betrouwbare organisaties. De meeste apps zijn gratis.

De onco appstore is een initiatief van Integraal Kankercentrum Nederland, de Nederlandse Federatie van KankerpatiëntenorganisatiesBorstkankervereniging NederlandKWF Kankerbestrijding en kanker.nl .

Tekst: Santé, Bron: https://taskforcecancersurvivorshipcare.nl/ februari 2021, Beeld: Getty Images

Onco Appstore

Klik hier
San2203 Pdf 2022 Preview

Ontvang jouw dosis inspiratie voor een healthy lifestyle elke maand op de mat.

Abonneren
Digitaal lezen
Los kopen