vallen

3 gouden tips om niet te vallen als het buiten glad is

Nu het buiten op sommige plekken spekglad is, is het handig om niet te vallen. Met deze gouden tips blijf jij deze winter overeind.

1. Loop als een pinguïn

De manier waarop pinguïns lopen is gek genoeg de beste manier om je op glad ijs te begeven. In plaats van je gewicht over beide benen te verdelen is het beter om je gewicht steeds op je voorste been te zetten. Maak daarbij kleine stapjes en hou je armen een beetje opzij alsof het vleugels zijn. Waggel lekker heen en weer en vergeet dat je er een beetje mal uitziet. Geen idee wat we bedoelen? Google dan even ‘ penguin walk‘ voor het bijbehorende beeld.

2. Gebruik nordic-walkingstokken

Met Nordic-walkingstokken blijf je altijd in balans. Bovendien kun je tegenwoordig ook hele mooie, lichtgewicht exemplaren kopen die je kunt inschuiven en dus makkelijk kunt meenemen. Geen stokken? Dan kun je ook je fiets aan de hand meenemen. Vooral als je er een met handremmen hebt biedt dat veel houwvast.

BESTEL HIER

3. Draag wintergrip snowboots

Je opa en oma deden misschien nog oude sokken om hun schoenen als ze de kou in gingen (ook geen gek idee trouwens), maar daardoor slijten je sokken wel erg snel. Daarom zijn snowboots met speciale wintergrip een betere optie. Investeer nu in een paar en je zit de komende winters gebakken. Er bestaan trouwens ook speciale winter sneakers.

BESTEL HIER

Favoriet van de redactie

Loperswol, waarmee je blaren kunt voorkomen (en ook goed tegen likdoorns, hielspoor en andere voet ellende).

loperswol loopwol voetwol lanoline wandel wol wandelen blaren
Bestel hier