plant

Win het boek Plant!

Wil je wat meer groen in je huis maar heb je geen idee hoe je dat moet aanpakken? In het boek ‘Plant!’ van Mama Botanica leer je hoe je aan de slag kunt gaan. Santé mag 5 exemplaren weggeven.

 

In het boek krijg je tips over hoe het kopen, verzorgen en stekken van kamerplanten.

Lees ook: ‘

Online plantencursus

Wil je je echt verdiepen in planten dan kun je ook een online plantencursus volgen van Intratuin, Meer verstand van je kamerplant. De cursus is volledig gratis en leert je in slechts zes lessen een goede plantenouder te worden. Inschrijven kan intratuin.nl/cursus.

Om je alvast een voorproefje te geven van de cursus, hebben we 5 tips voor je:

1. Bijvoeden

Rond half maart/ begin april beginnen de meeste planten aan hun groeispurt. Om ze een handje te helpen, kun je ze in deze periode wat vaker een scheut plantenvoeding geven!

2. Verwarming

De verwar­ming kan grote invloed hebben op de gezondheid van je plant. Pas daarom op met het plaatsen van een plant op de vensterbank boven een verwarming, want dan ver­dampt het water eerder. Geef je planten af en toe een verfrissende sproeibeurt om het vochtgehalte op peil te houden.

3. Bodempje water

 Zorg ervoor dat het water niet onderin de pot blijft staan, want dan kunnen de wortels gaan rotten.

Tip: koop een pot met een gat in de onderkant en zet hem op een schoteltje, dan kun je zien wanneer de plant natte voe­ten heeft. Je hebt wel nog steeds last van overtollig water. Dat blijft in het schoteltje staan en gooi je daarna weg. Zo gepiept!

4. Zonlicht

Plaats een kamerplant niet in de volle zon achter het raam. Het kan hier behoorlijk heet worden en dan kunnen de bladeren van een kamerplant zelfs verbranden! 

5. Verpakking

 Zorg dat je je nieuwe vriend na aankoop niet beneden de 14 graden zonder ver­pakking vervoert naar huis. Ze houden namelijk niet zo van deze Nederlandse kou, dus een stukje noppenfolie of warme deken om de grote bladeren doet wonderen.

Winnen

Wil je kans maken op het boek Plant! Santé mag er vijf weggeven. Vul onderstaand formulier in voor 18 januari 2020 en wie weet ben jij een van de gelukkige winnaars!

Gerelateerde artikelen