kerstversiering-vroeg-ophangen-gelukkiger

Je kerstversiering vroeg ophangen maakt je gelukkiger

Ben jij er ook altijd als eerste bij met het ophangen van je kerstversieringen en kijk jij het hele jaar uit naar het optuigen van de kerstboom? Alhoewel anderen je er soms misschien om uitlachen, lijkt het erop dat je een goede reden hebt om je kerstversieringen vroeg uit de kast te toveren… Het schijnt namelijk zo te zijn dat je gelukkiger wordt als je je kerstversiering vroeg ophangt. Een goed excuus om begin december al te beginnen, vind je ook niet?

Gelukkiger

In een wereld vol stress hebben mensen sneller de neiging om zich te omringen met dingen die ze gelukkig maken. Kerstversieringen halen bij veel mensen sterke en gelukkige jeugdherinneringen op, waardoor het dus niet gek is dat je blij wordt van kerstversiering. Ze zijn volgens psychologen namelijk een visuele cue die die blije gevoelens van vroeger kan oproepen. Ook zorgt het ophangen van de versieringen vaak voor nostalgische gevoelens, die je ook aan gelukkige tijden doen denken. Des te eerder je jouw huis in de kerstsfeer waant, des te meer je kan genieten van deze gelukkige gevoelens – klinkt logisch, toch?

Maar dat is nog niet alles…

Niet alleen maakt het ophangen van kerstversieringen je gelukkiger, ook zijn er redenen om aan te nemen dat je vriendelijker wilt overkomen door je huis te versieren. Een onderzoek in het Journal of Environmental Psychology wees uit dat er een correlatie is tussen het versieren van je huis voor Kerstmis en je meer open en sociaal naar buren toe voelen. Heb je dus veel neiging om je boom op te tuigen, een kerststalletje in te richten of een tulband te bakken? Dan kan het zomaar zijn dat je vriendelijker en opener over wilt komen naar je omgeving.

Tekst Santé, beeld GettyImages

Favoriet van de redactie

Grisport Torino Mid Wandelschoenen Unisex

Shop

Gerelateerde artikelen