tips-kerstversiering-alvast-ophangen

7 tips voor als je de kerstversiering alvast gaat ophangen

Ben jij ook team ‘zo vroeg mogelijk de kerstversieringen ophangen’? Dan hebben we goed nieuws voor je: met deze tips kan je nu al een leuke eigen draai geven aan jouw versieringen dit jaar. Geloof ons, met deze tips heb je een uniek en gezellig kersthuis waar je in ieder geval tot lang na kerst geen genoeg van zal krijgen!

1. Kies voor organische producten

Er is niets leukers dan je huis versieren voor kerst met verse en organische producten, zoals dennenappels. Zo kan je er namelijk een hele persoonlijke draai aan geven in plaats van de standaard versieringen te gebruiken die je bij iedereen in huis ziet. Je kan ze gebruiken om slingers mee te maken, een vogelvoeder te maken of om je huis een heerlijke dennenbosgeur te geven door ze te besprenkelen met wat essentiële olie die naar dennengeur ruikt. Klinkt heerlijk, toch?

Lees ook: ‘Je kerstversiering vroeg ophangen maakt je gelukkiger

2. Ga voor sneeuwachtige looks

Nog zo’n enorme hit: een sneeuwachtige look voor je versieringen. Je kan een kerstboom of slinger al heel makkelijk een sneeuwachtige look geven met een DIY-mix. Het enige wat je nodig hebt is kokosrasp, water een spray flesje en een zeef. Spray wat water over je boomtakken of slingers en besprenkel het met de kokosrasp via de zeef; tada, nepsneeuw!

3. Versier buiten een boom

Word jij altijd helemaal vrolijk van het versieren van de kerstboom? Waarom zou je je dan beperken tot de boom in je woonkamer? Je kan natuurlijk ook de bomen in de achtertuin (of die in het parkje tegenover je huis) versieren. Gebruik een lampjessnoer voor buiten, wat glitterachtige versieringen en verder een aantal natuurlijk versieringen, zoals wat dennenappels en takjes – hoe gezellig?!

4. Gebruik eten in je decor

En dan bedoelen we niet alleen een huisje van gingerbread… Je kan bijvoorbeeld ook nootjes of fruit met glitters bedekken (of glittersuiker, als je ze nog wilt eten later) en ze als kerstdecor gebruiken, bijvoorbeeld aan een slinger. Ook planten kun je ermee opleuken, zoals een kleine dennenboom met sinaasappeltjes en cranberries, of je kerststukjes. Een andere leuke tip is espressobonen verspreiden op een dienblad zodat je er kerstkoekjes op kan serveren. Gezellig én yummy!

5. Vergeet de kaarsen niet

Er zet niets beter de sfeer dan allemaal gezellige kaarsjes in huis, vind je ook niet? Je kan dan ook beter groots uitpakken met de kaarsen; zet er meer dan tien op een dienblad in het midden van de tafel of hang meerdere lantaarns buiten voor een warme glow. Wij houden ervan!

6. En de geur!

We hadden het eerder al over dennengeur, maar ook andere geuren zijn natuurlijk heerlijk voor rond de feestdagen. Denk bijvoorbeeld aan kaneelstokjes – die je perfect in je kerstdecor kan opnemen – of een potje thee met een combinatie van verschillende kruiden en ingrediënten, zoals anijs, kaneel en sinaasappelschil. Zo gaat je huis vanzelf naar Kerstmis ruiken!

7. Verander je vaste set-up

Wil je een nieuwe look creëren met de kerst? Dan kan je natuurlijk ook je set-up thuis nog wat veranderen! Je kan je meubels tijdelijk op een andere plek zetten – bijvoorbeeld om ruimte te maken voor je kerstboom – maar ook je versieringen dit jaar eens op een andere plek ophangen. Zorg voor wat extra dekens en kussens om het wat gezelliger te maken en laat versieringen achterwege die het niet meer voor je doen dit jaar. Wij hebben er nu al zin in…

Tekst Santé, beeld GettyImages

Tip

Shepherd Jessica pantoffel met wol

Shepherd Pantoffel 500x350 1
Shop

Gerelateerde artikelen