Kruiden invriezen

Zonde om weg te gooien: zó kun je overgebleven kruiden bewaren

Waarom zou je overgebleven soep, lasagne of brood invriezen, maar kruiden niet? Het is dé uitkomst als je maar een beetje peterselie of een paar blaadjes koriander gebruikt voor een recept, en blijft zitten met de rest. Zo blijven ze vers en behouden ze hun smaak.

Invriezen

Invriezen kan op meerdere manieren. Pluk de kruiden, was ze met ijskoud water, droog ze af en stop ze in een diepvrieszakje. Of hak de geplukte kruiden fijn en stop ze met wat water in een ijsblokjesvorm. Je kunt de kruiden op die manier ongeveer een halfjaar bewaren. Ga je ze gebruiken, gooi de blokjes dan gewoon bevroren in de pan; de kruiden ontdooien is niet nodig.

Lees ook: ‘De drie basisregels voor gezond eten’

Drogen

Kamille kun je beter niet invriezen. In sommige gevallen (denk aan rozemarijn en tijm) is het voor de smaak beter om ze te drogen dan in te vriezen.

Beeld: Gettyimages