Healthcare 1000x1440

Zo kies je de beste zorgverzekeraar

Je wilt natuurlijk de beste zorgverzekering voor jezelf en je gezin. Maar hoe maak je de beste keuze? Er zijn talloze zorgverzekeraars en verschillende soorten verzekeringen, dus het is niet altijd even makkelijk om door de bomen het bos te zien. In dit artikel helpen we je graag op weg bij het maken van de beste keuze.

Alleen een basisverzekering, of jezelf ook aanvullend verzekeren?

Allereerst is het belangrijk om te bepalen welke soort verzekering je nodig hebt. Er zijn namelijk twee soorten zorgverzekeringen: de basisverzekering en de aanvullende verzekering. De basisverzekering is verplicht voor iedereen in Nederland en vergoedt de meeste medische kosten. De aanvullende verzekering is optioneel, maar vergoedt sommige kosten die niet (volledig) door de basisverzekering worden gedekt. Denk maar eens aan fysiotherapie, tandartskosten of alternatieve geneeswijzen.

Wat vergoedt je zorgverzekering?

Voor je een zorgverzekering afsluit, is het natuurlijk belangrijk om te weten wat er allemaal vergoed wordt. Zo kun je namelijk bepalen welke verzekering het beste bij je past.  De vergoeding in de basisverzekering is bij iedere zorgverzekeraar gelijk. Tussen aanvullende verzekeringen zitten wel grote verschillen. Sommige verzekeringen vergoeden bijvoorbeeld fysiotherapie, terwijl andere verzekeringen juist extra vergoeden voor brillen en contactlenzen. Als je weet welke vergoedingen je nodig hebt, kun je gemakkelijker een keuze maken.

Vergelijk zorgverzekeringen

Het is verstandig om een aantal zorgverzekeringen te vergelijken voordat je een keuze maakt. Zo kun je namelijk precies zien welke verzekering het beste bij je past. Bij het vergelijken kun je onder andere kijken naar de maandelijkse premies, de vergoedingen en de voorwaarden. Als je alles hebt vergeleken, kun je gemakkelijker een keuze maken.

Wat is een eigen risico?

Een eigen risico is het bedrag dat je zelf moet betalen voordat je zorgverzekering vergoedingen uit de basisverzekering uitkeert. Het eigen risico is per jaar vastgesteld op het minimale bedrag van 385 euro. Je hebt zelf de keuze om dit te verhogen, waardoor de premie lager wordt. Dit betekent dat je zorgverzekering pas vergoedingen uitkeert als je medische kosten meer dan 385 euro bedragen. De kosten die onder die 385 euro vallen zijn voor je eigen rekening en dien je dus te betalen. Alles wat daarboven zit vergoedt de zorgverzekering. Voor vergoedingen uit de aanvullende zorgverzekering betaal je nooit eigen risico.

Dit is een gesponsord artikel.