Muggenbeet 1000x1440

Waarom word jij juist gestoken door muggen?

Strontvervelend die muggen. En wat nog vervelender is: waarom word jij juist gestoken door muggen en een ander niet?

Zo raar: jij zit onder de muggenbulten en je partner niet. Hoe kan dat toch? Er zijn een paar redenen waarom jij altijd de pineut bent.

1. Je bent zwanger

Als je zwanger bent dan ben je vaak kortademig en produceer je meer CO2. Ook is je lichaam warmer en die twee dingen trekken muggen aan.

Lees ook:8 tips om muggen weg te houden

2. Je zweet

Zweet je veel, omdat je bijvoorbeeld hebt gesport, pas dan op! Muggen worden aangetrokken door de geur van je zweet, vooral als er in je zweet veel melkzuur is. De aanmaak van deze stof verschilt per persoon. Dus als je deze stof meer aanmaakt dan een ander, dan ben je vaker een gewillig slachtoffer.

3. De micro-organismen op je huid

Op je lichaam leven talloze micro-organismen, bij de ene persoon zijn dat er meer dan bij de andere. Het blijkt dat als je een bepaalde bacterie op je huid hebt, dan trekt dat juist muggen aan.

4. Je bloedgroep

Heb je bloedgroep O, dan heb je helaas pech. Dat is nu net de bloedgroep die muggen aantrekt. Bloedgroep B is ook nog wel aantrekkelijk voor ze, maar van bloedgroep A moeten ze weinig hebben. Hoe dat nu precies komt, is helaas niet bekend.

Gerelateerde artikelen