overijssel

Waar kun je mooi wandelen in Overijssel?

Voor iedereen die deze zomer in Nederland blijft, of een weekend weg wil… Dit is waar je mooi kan wandelen in Overijssel.

Overijssel is een parel voor wandelaars. Met z’n gevarieerde landschap, van glooiende heuvels tot uitgestrekte heidevelden, biedt Overijssel voor iedere wandelaar wat wils. Of je nu een doorgewinterde wandelaar bent of net begint, hier vind je de perfecte route. En stilte. En aardige mensen! Tijd dus om te gaan wandelen in Overijssel.

Hoogtepunt (letterlijk) is natuurlijk de de Sallandse Heuvelrug. Dit prachtige natuurgebied, met als hoogste punt de Holterberg (149 meter), is een walhalla voor wandelaars. Een stuk lager, en minstens zo mooi, is de Weerribben, waar we zelf graag naartoe gaan om vogels te kijken. Dit unieke laagveenmoerasgebied is bezaaid met rietlanden, petgaten en bossen. Wandel over vlonderpaden door dit waterrijke landschap en je struikelt over de blauwborsten en roerdompen. Wandelen in Overijssel is ook een overdaad aan flora en fauna.

Wandelen Telefoon

Ben je meer een rivier-wandelaar (als dat al bestaat), dan ben je in Overijssel natuurlijk op je plek in de IJsselvallei. Meer een bostype? Voor een boswandeling moet je op de Lemelerberg zijn. Dat klinkt als een plek uit een sprookje, en zo ziet het er ook uit. Een enorme gletsjer kwam zo’n 150.000 jaar geleden vol kracht en zonder respect voor zijn omgeving vol zand en grind deze kant op. Resultaat: een ‘berg’ van ongeveer 80 meter hoog. Et voila: de Lemelerberg.

Enthousiast geworden? Snel je wandelschoenen pakken en richting Overijssel.

Wandelen in Overijssel

Boswandeling

Wandelen in Overijssel biedt voor ieder genoeg keus. Of je nu een boswandeling zoekt, struinen langs rivieren en beekjes, of een lang wandelpad wil lopen, in Overijssel heb je keus genoeg. In Twente kun je fantastisch wandelen. Volgens visittwente.nl “is het Wandelnetwerk Twente zelf het mooiste wandelnetwerk van Nederland.

Tekst Manon Daelmans

Beeld Getty Images

Tip van de redactie

Of je nou de Camino, de Vierdaagse of een dagtocht gaat wandelen, of vaak gaat hardlopen: wil je absoluut geen blaren, likdoorns en pijn door hallux valgus of hielspoor? Doe je voeten een plezier en gebruik loperswol als natuurlijke teenspreider. Voor meer informatie klik op onderstaande button.


Lopen Zonder Blaren