Beter slapen slaapproblemen hoe kun je beter slapen? Tips van sante magazine om goed te slapen

Stop slaapproblemen: 5 bewezen technieken

Niks is zo frustrerend als moe zijn, maar niet kunnen slapen. Geen zorgen, Met deze vijf handige tips ben je binnen de kortste keren vertrokken naar dromenland. Voor je het weet, word je wakker, klaar om die nieuwe dag aan te pakken.

5 tips tegen slaapproblemen

1. Zweet je zorgen weg

Een beetje zweten overdag heeft nooit iemand kwaad gedaan. Nee, je hoeft heus geen marathon te lopen. Maar een dagelijkse dosis beweging doet wonderen voor je slaap. Het helpt tegen stress en angst. En het helpt je van die overtollige energie af. En van je slaapproblemen.

2. Zeg ‘nee’ tegen koffie en ‘ja’ tegen kamille

Is je avondritueel een kopje koffie met een roze koek? Tenzij je ’s nachts rondjes wilt rennen in je kamer, is het beter om te kiezen voor een rustgevende kamillethee, een glas water of melk. Daar word je een stuk kalmer van.

3. Laat je telefoon uit de slaapkamer

Je bed delen met je telefoon is het perfecte recept voor een slapeloze nacht. Los van die irritante Facebook-posts die je wakker houden, gooit dat schermlampje ook nog eens je melatonine-productie in de war. Niet doen dus.

4. Rust, reinheid én regelmaat

Niet elke dag is een feestje, ook al zou je dat soms willen. Houd je aan een vast slaapritme. Ga op een vaste tijd naar bed en sta op een vaste tijd op. Je lichaam zal je bedanken.

5. Probeer een verzwaringsdeken

Nachtelijk woelen? Probeer eens een verzwaringsdeken. Bijvoorbeeld die van Simply Cosy®. Die is zwaar genoeg om je te kalmeren en licht genoeg om je niet te verstikken. Het beste van alles, het past bij elk seizoen. Klik op de button hieronder voor meer info.

Lees ook: Lekker slapen met déze 4 warme avonddranken

Foto: GettyImages
Tekst: Suzanne de Bakker