Weg Banaan

Sportvoeding een welkome aanvulling op je dagelijkse maaltijd

Misschien is kijken naar kookprogramma’s één van je favoriete bezigheden. Nu de kerstdagen eraan komen zoek je inspiratie om tijdens de kerstdis een onuitwisbare indruk te maken. Ondertussen werk je ook dagelijks aan je figuur zodat je kerstoutfit straks zeker als gegoten zit. Je hebt echter één probleem. De kerstdis en gezonde voeding staan meestal op gespannen voet met elkaar. Dit jaar wil je het echt eens anders doen. De kalkoen en konijn gun je een lekker lang leven buiten de pan.

Als dagelijkse bezoeker aan de sportschool hoef je jezelf geen zorgen te maken dat je tijdens de kerstdis een modderfiguur zult slaan. Ben je een dagelijks bezig met je killerbody en voeding dan heb je er belang bij dat je steeds verantwoord en gezond eet. Naast groente en fruit en regelmatig goed drinken kan sportvoeding een goede aanvulling zijn op gebalanceerd eetpatroon. Voor sportvoeding hoef je geen topsporter te zijn, ook voor wie er gewoon een gezonde leefstijl op na wil houden kan baat hebben bij sportvoeding of supplementen. Welke voeding je nodig hebt, hangt af van de doelen die je wilt realiseren.

Sportschool

Voor de echte fitness liefhebbers die na werktijd willen sporten zit de deur van de sportschool na 17:00 uur nu op slot. Een optie is om thuis ruimte te maken om je conditie op peil te houden. Dat kan op een spinning apparaat of je kunt ook met halters en gewichten gaan trainen. Dit laatste kun je op elke plek in huis doen. Heb je zin in een frisse neus dan is het opstellen van een loopschema in de buitenlucht ook altijd mogelijk.

Kerstdis

Als je enorme fan bent van Rudolph van Veen, die bekend werd als chefkok bij het RTL-programma Life & Cooking en tegenwoordig dagelijks te zien is bij programma’s op 24Kitchen, dan kun je je al verheugen op de kerstdis. Het is handig als je alle culinaire tips van chefkok Rudolph in een speciaal boekje opschrijft zodat je je ideale kerstmenu kunt samenstellen. In het kader van groen en duurzaam kun je er voor kiezen om met groenten van het seizoen aan de slag te gaan. Heb je uiteindelijk alles duidelijk voor ogen hoe de maaltijd eruit gaat zien dan kun je als creatieve persoon je eigen menukaart vormgeven en deze alvast afdrukken om deze straks op de kersttafel te gaan zetten.

Proefkoken

Voor de perfectionisten is het raadzaam om halverwege december een keertje te gaan proefdraaien en alles een keertje te gaan koken. Zo kom je op het moment suprême niet voor verrassingen te staan. Bovendien voorkomt het dat jij tijdens de kerstdagen de meeste tijd in de keuken doorbrengt. Vaak is het gehoorde commentaar dat voor iedereen de kerstdagen leuk zijn, behalve voor degene die voor het eten zorgt. Durft te delegeren en laat anderen ook bepaalde elementen van de kerstdis verzorgen. Zo kan de een het toetje maken en de ander de tafel gaan dekken. Voor een ideale kerstdis is in het kader van de kerstgedachte teamwork een mooi streven.

Dit is een SEO-bijdrage