Slaapkamer Opruimen nachtkastje stress

Slaapkamer opruimen? Zo doe je dat

Zin om flink de bezem door je huis te halen ? Sla dan vooral deze klusjes voor een frisse slaapkamer niet over. Je slaapkamer opruimen doe je zo.

1. Verschoon je bed

Je bed heeft heel wat verborgen hoekjes die het daglicht amper zien maar wél aandacht nodig hebben. Hoe vaak reinig je bijvoorbeeld je matras? En stofzuig je ook regelmatig tússen de matrassen van je boxspring? De grote voorjaarsschoonmaak is het moment om je bed eens goed uit te pluizen en de losse onderdelen te reinigen. Laat je dekbed luchten, was de kussens, stofzuig je matras en keer je matras om. Om geurtjes te verwijderen kun je zuiveringszout op het matras strooien en dit na 30 minuten opzuigen met de stofzuiger. Vlekken kun je verwijderen met koud water of een scheutje wasmiddel op de vlek. Dep stevig op de vlek met een schone, vochtige doek en zorg daarna dat het matras goed droogt vóór je het weer opmaakt, om schimmelvorming te voorkomen.

Lees ook:Hoe maak je het gasfornuis schoon?

2. Stof je kamer

Gebruik een statische stofdoek of een andere handige stoffer om alle gladde oppervlakken schoon te maken. Vergeet de hoekjes en de lampen niet. Vergeet niet de ventilatieroosters in huis mee te nemen, want hier nestelt veel stof.

3. Maak schoon onder het bed

Heb je meer tijd om schoon te maken, neem dan de ruimte onder het bed mee. Zeker weten dat daar veel stof ligt. Stofzuig je kamer en doe dat ook regelmatig bij je matras.

4. Slaapkamer opruimen? Maak je kast schoon

Eens in de zoveel tijd kun je je kast helemaal leeg maken, zodat je hem kun reinigen met een sopje.

5. Lucht je slaapkamer

Ventileren is belangrijk. Frisse lucht kan ervoor zorgen dat je ’s avonds makkelijker in slaap valt. En zorg dat de slaapkamer opruimen vanaf nu een wekelijks taakje wordt.

Tip van de redactie

Ben je dol op poetsen, of heb je er juist een broertje dood aan? In beide gevallen is Schoon in 10 minuten echt iets voor jou! Met de tips & tricks kun je (bijna) iedere dag wel een klusje afvinken en ben je in 10 minuten klaar. Met grappige anekdotes over schoonmaakblunders, vieze studentenhuizen en voedselexplosies in de keuken. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Gerelateerde artikelen