rode wijn

Rode wijn goed voor de darmflora

Het wisselt een beetje af: de ene keer is een glaasje wijn goed voor je, de andere keer weer niet. Nu gelukkig, weer een onderzoek waaruit blijkt dat rode wijn toch goed kan zijn voor je gezondheid.

 

Uit onderzoek dat werd gepubliceerd in Gastroenterology blijk dat rode wijn goed kan zijn voor de darmen. Het gaat om rode wijnen die de stoffen polyfenol en resveratrol bevatten, meldt Welingelichtekringen.nl.

Lees ook:Een wijntje drinken zonder ongemakken

Darmflora

Polyfenolen zijn stoffen die ook in groente en fruit zitten. Resveratrol is een stof die in de schil van de rode druiven voorkomt en dat is goed voor je darmflora.

Onderzoek

Voor het onderzoek werden duizenden mensen uit de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Nederland. De deelnemers waren allemaal tweelingen en werden geïnterviewd over hun dieet en alcoholgebruik.

Glas per dag

Het bleek dat de rode wijndrinkers een meer diverse darmflora hadden dan degenen die nooit rode wijn dronken. Een glas per dag is al genoeg voor een positief effect. Zwaar drinken wordt oor de onderzoekers wel ten stelligste afgeraden aangezien dat niet goed is voor je gezondheid.

Gerelateerde artikelen