Sunstar Abri Mei 2024 New V2.indd

Dít is de perfecte mondverzorgingsroutine

Wist je dat je met alleen poetsen slechts 60% van je gebit reinigt? Daarom is het ook nodig om tussen je tanden te reinigen. Hoe zit dat?

In samenwerking met GUM®

Als je goed tussen de tanden hebt gereinigd, kun je beginnen met poetsen, want nu kan de tandpasta en vooral fluoride tussen alle openingen komen. Dit voorkomt dat er plekken worden geblokkeerd door tandplak of etensresten waar een tandenborstel alleen niet bij kan. Zo reinig je maar liefst 85% van je gebit. 

Stap 1: tussen de tanden reinigen 

De eerste stap voor je dagelijkse mondverzorgingsroutine is tussen je tanden reinigen. Maar voor welk product kies je? Voor beginners is de GUM® SOFT-PICKS® PRO een aanrader. Die zijn extra zacht en voor eenmalig gebruik. De GUM® TRAV-LER® is een borsteltje om tussen de tanden te reinigen, die je tot wel een week kan gebruiken.. Staan je tanden dicht op elkaar, probeer dan de GUM® TWISTED floss met munt en groene thee smaak. 

Ook handig voor onderweg! 
De GUM® SOFT-PICKS® PRO en GUM® SOFT-PICKS® MINTY. Dit zijn rubberen tandenstokers voor eenmalig gebruik. Je krijgt er een handig bewaardoosje bij. Zo kan je de tandenstokers makkelijk meenemen en heb je ze altijd bij de hand. De GUM® SOFT-PICKS® MINTY hebben een frisse munt smaak en zijn perfect voor na de lunch. 

Gum

Stap 2: poetsen

Als je goed tussen de tanden hebt gereinigd, kun je beginnen met poetsen. De juiste tandenborstel is belangrijk. Tandartsen en mondhygiënisten adviseren het gebruik van tandenborstels met zachte borstelharen. Harde borstelharen kunnen het tandvleesweefsel en glazuur namelijk beschadigen. 

Stap 3: spoelen

Voor de optimale mondverzorging gebruik je na het poetsen een mondwater. Mondwater komt op plekken waar je met een tandenborstel niet goed bij kan. Daarbij helpt mondwater bij het bestrijden van bacteriën, het bevorderen van goede mondflora en het voorkomen van tandvleesproblemen. GUM® heeft ook verschillende soorten mondwater in het assortiment. 

Ook proberen? 
De interdentale producten van GUM® (net als tandenborstels en mondwater) zijn online verkrijgbaar, of bij de lokale supermarkt en drogist in verschillende maten. Ontdek snel welk product het beste bij je past!

Volg GUM® ook op Instagram en TikTok voor meer tips en weetjes.