Theedrinkers

Wetenschappelijk bewezen: theedrinkers leven langer

We hebben wel vaker bericht dat thee heel gezond voor je is en nu blijkt ook uit een ander grootschalig onderzoek dat theedrinkers langer en gezonder leven. Het gaat dan wel om thee van een theeblad en niet over munt- of gemberthee.

Het onderzoek werd gedaan in China onder ruim 100.000 deelnemers. Er werden twee groepen gevormd:

  • mensen die minstens drie keer per week thee dronken,
  • mensen die nooit of minder dan 3 keer per week thee dronken.

Beiden groepen werden zeven jaar gevolgd. De resultaten werden gepubliceerd in het European Journal of Preventive Cardialogy.

Lees ook:De voordelen van thee op je gezondheid

Positieve effecten gezondheid

Zo bleek dat degenen die regelmatig thee drinken gemiddeld vijftien maanden langer leven dan mensen die geen thee drinken. Ook was de kans op een beroerte aanzienlijk minder en was de kans om te overlijden vijftien procent minder bij theeliefhebbers.

De resultaten van dit onderzoek werden nog eens bevestigd in een ander onderzoek waar zo’n veertienduizend deelnemers aan meewerkten. Zo kwam naar voren dat theedrinkers maar liefst 39 procent minder kans hebben op een niet-fatale beroerte, 56 procent minder kans op een fatale beroerte en 29 procent minder kans op overlijden dan degenen die geen thee drinken.

Uit Nederlands onderzoek naar de effecten van thee op de gezondheid bleek al eerder dat groene en zwarte thee een positieve invloed hebben op het cholesterol en de bloeddruk.

Groene thee

De Chinese onderzoekers waren vooral enthousiast over groene thee. Volgens experts komt dat omdat groene thee in China populairder is dan zwarte thee. Zo kan drie glazen groene thee al een positief effect hebben op je gezondheid. Bij zwarte thee zou je zo’n vijf koppen moeten drinken voordat je effect ziet.

Beeld: GettyImages Bron: GoedGevoel.be

Tip van de redactie

iRobot® Roomba® e5 Robotstofzuiger
Roomba Robotstofzuiger Ad
Bestel hier

Gerelateerde artikelen