Placeholder

De voordelen van thee voor je gezondheid

Of je het nu koud of warm drinkt, thee is niet alleen een lekker drankje, maar het heeft ook nog eens heel veel voordelen voor je gezondheid.

 

Thee is een prima drank om ervoor te zorgen dat je genoeg vloeistof in je lichaam krijgt en uit verschillende onderzoeken blijkt ook dat thee hele goed is voor je gezondheid.

Antioxidanten

Antioxidanten zorgen ervoor dat je lichaam wordt beschermd tegen vervuiling en het houdt je jong. Vooral witte thee bevat veel antioxidanten.

Lees ook:Thee om je keelpijn te verzachten

Minder cafeïne dan koffie

Kruidenthee bevat sowieso geen cafeïne en traditionele thee bevat zo’n 50 procent minder cafeïne dan een kop koffie.

Goed voor je hart

Uit onderzoek is gebleken dat degenen die een tot drie koppen groene thee per dag drinken de kans op een hartaanval met 20 procent vermindert en dat de kans op een beroerte met 35 procent wordt verminderd. Degenen die vier koppen thee of meer drinken per de dag verkleinen de kans op een hartaanval en verlagen de kans op LDL cholesterol met maar liefst 32 procent. Zoveel thee drinken kan ervoor zorgen dat je constant naar het toilet moet. Dat kun je voorkomen door matcha thee te drinken. Een kopje hiervan heeft hetzelfde effect als tien koppen normale groene thee.

Gewichtsverlies?

Onderzoekers zijn er nog niet helemaal over uit, maar thee kan ervoor zorgen dat je gewicht verliest. Maar dan hebben we het wel over hele grote hoeveelheden thee in de vorm van een pil.

Bescherming voor je botten

Groene thee blijkt uit onderzoek onder dieren ervoor te kunnen zorgen dat botten sterk blijven. Zo is de Moringa-plant uit Zuid-Azië, die vaak wordt gebruikt voor medicijnen, nu als nieuwe super food wordt beschouwd. De plant bevat meer calcium dan melk en bevat ook stoffen als ijzer en vitamine A en K.

Immuunsysteem

Thee kan ervoor zorgen dat je immuuncellen hun doelen in je lichaam sneller kunnen bereiken. Zit je in de Ayurveda dan ben je vast wel bekend met het effect van tulsi- of basilicumthee dat het immuunsysteem een boost kan geven na verwondingen of ziekte.

Kruidenthee voor je spijsvertering

Kruidenthee, en dan met name kamillethee is goed tegen een verstoorde spijsvertering. Gemberthee is weer goed tegen misselijkheid.

Caloriearm

Thee is een prima alternatief voor water als je nog op zoek bent naar een calorieram drankje. En er zijn zoveel verschillende smaken verkrijgbaar en je kunt het zowel warm als koud drinken. Een fijne drank om je lichaam te hydrateren!

Gerelateerde artikelen