Week Van Snoep Goed

Week van Snoep Goed van start: ‘Maak gezonde keuzes’

Hoe zit het met jouw snoepgedrag tijdens de coronacrisis? Snoep je meer dan voor corona? Dat is een van de redenen dat de Week van Snoep Goed van start is gegaan om aandacht te geven om voor gezonde alternatieven te kiezen.

De huidige lockdown met het verplichte thuiswerken helpt ook niet mee aan een gezonder voedingspatroon. Dan Schapendonk, een van de initiatiefnemers van de Week van Snoep Goed: “Door het thuiswerken worden we namelijk continue geconfronteerd met het eten dat er in de kast ligt. Op het werk heb je vaak een vast patroon waarmee je leeft. Dat patroon valt weg als je thuis bent. Je vaste eetmomenten veranderen in een groot snackfestijn”, aldus Schapendonk.

Tijdens deze coronacrisis is 18 procent meer gaan snoepen en snacken; vooral koekjes, chocolade en zoutjes of chips zijn populair. Daarnaast vindt 7 procent het überhaupt moeilijk te kiezen voor gezond eten. Over de gehele coronaperiode is 17 procent aangekomen en is 5 procent aangekomen maar weer terug op het oude gewicht.” Dit blijkt uit cijfers van een onderzoek van het Voedingscentrum naar ons eetgedrag in coronatijd.

Lees ook:Snoepen zonder door te slaan: hoe dan?

Suiker

Uit cijfers van het RIVM komt ook naar voren dat er wekelijks in Nederland 1.846.199 kilo aan snoep wordt gegeten. Jaarlijks een een Nederlander een hoeveelheid suiker die neerkomt op zo’n 10.000 suikerklontjes. Ruim driekwart van de toegevoegde suikers eten we thuis.

Ook eet ruim 84 procent van de Nederlanders minder dan de aanbevolen hoeveelheid fruit en 94 procent eet dagelijks te weinig groente, blijkt uit cijfers van de NAFG

Dit kan leiden tot serieuze gezondheidsproblemen.

Gezonde variaties

Daarom willen de initiatiefnemers van de Week van Snoep Goed dat er meer bewustere keuzes worden gemaakt als het gaat om snoepen en snacken. De focus light vooral op jonge generaties, want als je die nu gezonde variaties aanbiedt, dan zijn die voor hen straks vanzelfsprekend.

Schapendonk: “We willen consumenten duidelijk maken waar ze op moeten letten. Wat is gezond en hoe kun je je voedingspatroon met kleine stapjes gezonder maken. Door een specifieke datum aan de Week van Snoep Goed te koppelen is het voor mensen makkelijker zich aan het goede voornemen te houden.”

Wil je meedoen aan de Week van Snoep Goed? Meld je aan via Weekvansnoepgoed.nl.

Gerelateerde artikelen