Bewuster met gezondheid

We zijn bewuster met onze gezondheid bezig sinds de coronacrisis

Het coronavirus heeft ervoor gezorgd dat we bewuster met onze gezondheid bezig zijn. Uit data van de digitale magazine abonnementsservice Readly blijkt dat lezers, sinds de lockdown begin maart tot nu, actief op zoek gingen naar tips voor een gezonde levensstijl. De top 3 gezondheid gerelateerde zoektermen in Nederland waren: vegan, paleo en yoga.

Tijdens de lockdown kreeg men de tijd om afstand te nemen van het drukke dagelijkse bestaan en zich te focussen op de gezondheid.

Lees ook:Hoeveel zou je moeten sporten tijdens het coronavirus

Gezondheid-gerelateerde zoektermen

Vaak zochten mensen vermaak via schermtijd. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 66 procent van de Nederlanders de telefoon wel eens oppakt om vervolgens doelloos te scrollen. Maar niet alle schermtijd is gedachteloos. Zo hebben veel Readly-gebruikers gezocht naar gezondheid-gerelateerde zoektermen. Velen zoeken inspiratie, activiteiten en informatie op platform, waaronder tips voor de gezondheid.

Afleiding

“Het toegenomen gebruik van de Readly-app, duidt op een groeiende behoefte aan afleiding en of/ vrije tijd tijdens de ontwikkelingen rondom de coronacrisis. Via magazines blijf je niet alleen op de hoogte, maar stimuleer je ook de hersenen. In tegenstelling tot passief scrollen door social media kunnen magazines mensen inspireren en activeren”, zegt Liana de Wit, werkzaam bij Readly.

Top 5 gezondheid-gerelateerde zoektermen in Nederland op Readly:

  • Vegan
  • Paleo
  • Yoga
  • Health
  • Keto

Negatieve invloed social media

Verder komt naar voren dat een derde van de ondervraagde Nederlanders tussen 18 en 39 aangeeft dat social media een negatieve invloed heeft op hun geestelijke gezondheid. 

De meest voorkomende negatieve effecten zijn:

  • slaapproblemen (45%),
  • hoofdpijn (35%)
  • en een negatieve impact op het zelfvertrouwen (32%).

De respondenten geven aan dat een gezond dieet, voldoende slaap, sporten en lezen de (mentale) gezondheid op een positieve manier ondersteunen. 

Goede voornemens volhouden

Ook nu de maatregelen rondom corona versoepeld zijn blijven de zoektermen populair. Mensen zijn dus vastberaden deze goede voornemens vol te houden. De interesse in de categorieën voeding, lichaamsbeweging en gezondheid in het algemeen. Zo hebben Nederlanders een toenemende interesse in voeding, lichaamsbeweging en gezondheid in het algemeen.

Via de button hieronder geniet je via Readly de eerste twee maanden gratis onbeperkt van je favoriete magazines! 

Ga naar Readly

*Over deze enquête – Het onderzoek is uitgevoerd door het analyse-instituut YouGov. 7379 CAWI-interviews gehouden in Zweden, VK, Duitsland, Italië en Nederland.

Gerelateerde artikelen