Toespraak

Premier Rutte houdt toespraak vanuit Torentje over nieuwe coronamaatregelen

Maandag 14 december om 19 uur zal premier Rutte vanuit zijn werkkamer in het Torentje een toespraak houden over de nieuwe en waarschijnlijk strengere coronamaatregelen.

Het is opvallend dat zijn toespraak deze keer weer net als de eerste keer tijdens de coronacrisis vanuit zijn werkkamer wordt gehouden, zegt politiek verslaggever Xander van der Wulp. “Dat hebben we maar een keer eerder gezien, toen het zo erg was in het voorjaar.”

Stevige maatregelen

Volgens de politiek verslaggever is het “een voorbode dat de maatregelen stevig zullen zijn” en probeert het kabinet hiermee het gevoel van urgentie bij de Nederlanders terug te krijgen.

Wat de strengere maatregelen zijn, is nog niet helemaal duidelijk. Zo wordt er gespeculeerd dat niet-essentiële winkels een tijdje moeten sluiten. Ook plekken waar veel doorgang van mensen is, zoals musea, dierenparken, theaters en pretparken, gaat dat waarschijnlijk ook gelden.

Misschien moeten de scholen weer een tijdje dicht en wordt er nagedacht over het advies om alleen op pad te gaan als dat echt nodig is.

Bron: NOS.nl

Gerelateerde artikelen