Thuiswerken kleding

De Santé-redactie over…thuiswerken en hun kleding

Zie jij er nog een beetje representatief uit nu je veel meer thuiswerkt? Of zit je liever in je yogalegging en pantoffels achter je scherm? Dit vindt de Santé-redactie over thuiswerken en hun kleding.

Onlangs kwam in het nieuws dat de thuiswerkende Nederlander deze coronaperiode aangrijpt om een stuk minder aandacht te besteden aan hoe ze eruitzien. Zo wordt er veel minder uitgegeven aan make-up of scheermesjes. Ook wordt er minder besteed aan wasmiddelen. Hoe zit het met de Santé-redactie? Besteden zij nog een beetje aandacht aan hun uiterlijk nu ze vrijwel alleen maar vanuit huis werken?

Lees ook:Zelfs Anna Wintour werkt thuis in een joggingbroek. Jij ook?

‘Er is een verschil: mijn sloffen’

thuiswerken kleding Saskia

Redactie-assistent Saskia: “Elke dag ben ik fris gedoucht, heb ik mijn tanden gepoetst en breng ik een klein make-upje aan. Verder draag ik vaak een comfortabele outfit.

Omdat het best koud is, kies ik vandaag voor een lekkere warme trui. Om het af te maken; mijn favoriete sloffen.

Die sloffen zijn eigenlijk het enige verschil met thuis of op de redactie werken.”

‘Nooit in pyjama’

Thuiswerken kleding Annalot

Chef redactie Annalot: “Tijdens de eerste lockdown liep ik vaak de hele dag in m’n yogabroek. Maar dat voelde toch een beetje als spijbelen. Dus besloot ik al snel om me toch elke dag gewoon aan te kleden alsof ik naar mijn werk ga, ook als ik geen video-overleggen heb. Ik maak me op en doe mijn haar. Ik vind het een prettig ritueel om de dag mee op te starten. Het zit natuurlijk tussen mijn oren, maar ik heb stiekem altijd het idee dat mensen het ook door de telefoon heen kunnen horen als ik nog in mijn pyjama loop. Dus dat doe ik echt nooit.

Voor een belangrijk overleg trek ik soms zelfs even mijn schoenen aan, want dan voel ik me wat zakelijker. Wel merk ik dat ik veel vaker dezelfde kleren aan heb. De noodzaak om outfitjes af te wisselen is echt verdwenen. Dit is dus wel echt een perfecte tijd voor zo’n challenge om met zo min mogelijk kledingstukken uit te kunnen.”

Mamaknot

Thuiswerken kleding Chantal

Online redacteur Chantal: “Ik vind het leuk om er toch een beetje leuk en verzorgd uit te zien. Je weet tenslotte nooit wie er nu weer aanbelt (krijg nogal vaak pakketjes). Als er een online meeting is en ik weet dat het een meeting is waar de video-functie aanstaat, dan doe ik altijd nog even iets extra’s met mijn haar en make-up. Als er geen video bij komt kijken, zit mijn haar vaak in aan mamaknot.

Het enige wat nu echt anders is, zijn net als bij Saskia, de pantoffels. Ik denk dat als we weer naar kantoor gaan, dat ik die gewoon ook daar aandoe, ze zitten zó lekker.”

Tip van de redactie

NAÏF handzeep & handlotion zonder microplastics
Naifhand
Bestel hier

Gerelateerde artikelen