gebarentolk-irma

Dit zegt gebarentolk Irma over kuchjes-gate

Als je afgelopen maandag naar de persconferentie hebt gekeken, is het je waarschijnlijk niet ontgaan dat gebarentolk Irma Sluis (49) nét iets meer aandacht kreeg tijdens deze conferentie dan normaal. Irma wordt regelmatig geprezen om haar werk tijdens de coronacrisis, maar maandagavond kwam ze toch onder vuur te liggen. En dat had alles te maken met een kuchje…

Tijdens de persconferentie, waarin premier Rutte onder andere de verscherpte coronamaatregelen toelichtte, moest Irma kuchen. Hierbij hield ze niet haar elleboog, maar haar knuist voor haar mond. En daar vond heel Nederland natuurlijk iets van… Ze hield zich hiermee immers niet aan de regels die zij zelf naar de kijkers van de conferentie communiceert. Nu reageert Irma zelf ook op wat nu ‘kuchjes-gate’ genoemd wordt: “Ik ben niet ziek”, stelt Irma ons direct. “Ik had een steekje in de keel en werd er behoorlijk zenuwachtig van.” Ze geeft aan dat het hoesten in haar hand ‘onbewust’ ging. “Het was ook de snelheid waar het mee ging. Al deed ik het niet bewust, maar anders loop je qua snelheid ook vier zinnen achter op Mark Rutte.”

Lees ook: ‘Wat is het effect van een natgeregend mondkapje?

Dat haar kuchje zoveel teweeg heeft gebracht vindt Irma dan ook naar: “Het kan gewoon gebeuren en dan is dat natuurlijk vervelend.” Er is geen risico dat ze de minister-president heeft aangestoken met corona. “Iedereen in ons gezin is onlangs verkouden geweest. Ik heb een corona-test gedaan en die was negatief. Ik hoop dat iedereen het morgen vergeten is,” aldus de gebarentolk.

Bron: RTL Boulevard, Beeld: ANP

Gerelateerde artikelen