Mondkapje

Coronavirus: zo gebruik je een mondkapje op de juiste manier

Uit onderzoek van het Rode Kruis blijkt dat Nederlanders niet goed weten hoe ze een mondkapje moeten gebruiken als bescherming tegen het coronavirus. Hier een kleine handleiding.

Door een mondkapje verkeerd te gebruiken, kun je de kans op besmetting op bijvoorbeeld het coronavirus juist vergroten. Uit onderzoek van het Rode Kruis blijkt dat slechts 34 procent van de Nederlanders hiervan op de hoogte is.

Lees ook:Verpleegkundigen in China laten vermoeidheid zien vanwege coronavirus

Wie moeten mondkapjes gebruiken?

Meer dan de helft van de ondervraagde Nederlanders denkt dat het belangrijk is om in landen waar het coronavirus is vastgesteld continu een mondkapje te gebruiken. Toch klopt dit niet, want in principe hoeven alleen hulpverleners, mantelzorgen of mensen met koorts of luchtwegproblemen dit te dragen.

Hoe gebruik je een mondkapje op de juiste manier?

Maar wat is de juiste manier om een mondkapje te gebruiken? Dit zijn de aanwijzingen van de Wereldgezondheidsorganisatie:

  • Raak de buitenkant van het mondkapje niet aan, omdat daar de bacteriën zich daar verzamelen. Raak alleen bij het plaatsen van het kapje het ijzeren plaatje dat je over je neusbrug plaatst bij het aanbrengen van het mondkapje.
  • Vervolgens doe je de elastieken achter je oren.
  • Zorg ervoor dat het kapje goed over de mond, neus en kin zit.
  • Word het mondkapje vochtig, gooi het dan weg in een afgesloten vuilnisbak. Let bij het weggooien erop dat je de buitenkant niet aanraakt.

Bron: RTLnieuws.nl

Gerelateerde artikelen