Podcasts mentale gezondheid

Podcasts over mentale gezondheid razend populair

Podcasts luisteren tijdens de lockdown worden steeds populairder. Vooral podcasts over mentale gezondheid doen het goed.

Het coronavirus heeft niet alleen fysiek veel invloed op ons, ook mentaal hebben we heel wat te verduren. Eenzaamheid steekt veelvuldig de kop op, maar ook angst voor besmetting en wat er met je naasten gebeurt, maakt het mentaal zwaar.

Een beetje advies of ondersteuning is meer dan welkom en dat merkt Spotify heel goed. Volgens de streamingsdienst luisteren er meer dan ooit mensen naar podcasts die gaan over mentale gezondheid.

Lees ook:Deze 6 podcasts mag je niet missen

Déze podcasts moet je een keer luisteren

Hier is een aantal podcasts die jou kunnen ondersteunen en inspiratie kunnen geven:

De kracht van openheid

Sanne Verschuuren is ervaringsdeskundige als het gaat om psychose, depressie, manie, angstoornis en hoogsensitiviteit. Ze is werkzaam bij de de GGZ en praat in haar podcasts over psychische kwetsbaarheid en spiritualiteit.

>> Luister hier naar haar podcasts.

Teenager Therapy

Ook Meghan Markle en prins Harry hebben hun debuut gemaakt in de podcastwereld. Zij waren te horen in de show Teenager Therapy in de aflevering die werd gemaakt omdat het World Mental Health Day was. In deze aflevering gingen ze uitgebreid in over het onderwerp geestelijke gezondheid. Markle sprak ook over haar eigen ervaringen. Zo had ze behoorlijk last van alle commentaar vanuit pers of bevolking die op haar werden gegeven. Ze gaf toe dat ze er bijna aan onderdoor was gegaan.

>> Beluister deze podcast.

Terrible, thanks for asking

Deze podcast van de Amerikaanse Nora McInerny wil een taboe doorbreken. Want waarom geven we bijna altijd het antwoord dat het goed gaat als iemand vraagt hoe het met je gaat. Waarom zijn we niet eerlijk als het eens een keer niet goed gaat? In haar podcast vraagt ze mensen naar hun eerlijke verhalen, bijvoorbeeld over rouw, werkloosheid en financiële schulden.

>> Luister naar Terrible, Thanks for Asking.

Bron: Goedgevoel.be

Gerelateerde artikelen