podcast

6 podcasts die je in de zomer wilt luisteren

Of je nou in je tuin zit of aan een costa, een podcast luisteren is leuk en relaxed. Santé selecteerde er zes voor de zomervakantie.

1. Heavyweight

In deze Engelstalige podcast neemt de Canadese radiomaker Jonathan Goldstein de grote en kleine problemen in het leven op zijn schouders en lost ze positief en met humor op. Hij duikt in het verleden van mensen die met een probleem zitten. Samen gaan ze terug naar het moment dat alles veranderde, op zoek naar verzoening, berusting of een doorbraak.

2. De Krokante Leesmap

Zin in hardop lachen? Dan is De krokante leesmap jouw podcast. Op originele wijze bespreken NRC-columnist Marcel van Roosmalen, 3FM-producer Noortje Veldhuizen en De nieuws bv-presentator Roelof de Vries wekelijks een zelfgekozen blad. Wat is de moeite van het lezen waard, en wat kun je gerust links laten liggen? Het drietal is ontzettend goed in slap ouwehoeren, heerlijk om naar te luisteren.

Lees ook: 17 romantische films om te kijken op Netflix

3. 30 Minuten Rauw

Van Peter R. der Vries tot Ruben Nicolai en van Thierry Baudet tot Wendy van Dijk: ze zijn allemaal te gast geweest in 30 minuten rauw van Ruud de Wild. Een half uur lang stelt De Wild scherpe vragen en bespreekt hij de meest uiteenlopende onderwerpen. “Doordat ik dertig minuten lang een-op-een met iemand in een ruimte zit, heb ik echt de tijd voor een persoonlijk gesprek”, vertelt Ruud de Wild in een interview.

4. Bob

De zesdelige podcast Bob (in 2018 uitgeroepen tot beste podcast van het jaar) gaat over de 84-jarige Elisa, die in een bejaardenhuis in Antwerpen vertelt over haar verliefdheid op haar buurjongen na de Tweede Wereldoorlog. In deze podcast met de spanningsboog van een crimeverhaal gaan Mirke, Nele en Siona op zoek naar de waarheid. Is Bob een levensgroot geheim dat ze haar hele leven met zich heeft meegedragen, of de fantasie van een dementerende vrouw?

5. From the heart – Conversations with Yoga Girl

Rachel Brathen (bekend als Yoga Girl) is yogaleraar en spreker, bestsellerauteur en blogger. In haar Engelstalige podcast biedt ze een intieme blik in haar leven. Elke week is er een nieuwe aflevering, met verhalen en gesprekken van Rachel met speciale gasten. Onderwerpen zijn onder andere liefde, vertrouwen, balans vinden, tegenslagen overwinnen en natuurlijk gezondheid en yoga.

6. Mayra Louise

Blogger & Instagrammer Mayra Louise gelooft dat het zonde is om je geluk af te laten hangen van je kledingmaat of gewicht. Dat is dan ook precies waar haar podcasts over gaan: hoe zorg je ervoor dat je je beter gaat voelen over jezelf en je lichaam? Mayra gaat in gesprek met vrouwen die haar inspireren op het gebied van self love, self care en een positievere kijk op je lijf.

Dit artikel komt uit het juni-nummer van Santé dat nu in de winkel ligt!

Tekst: Annemieke de Gierzomer

Gerelateerde artikelen