Kwallenbeet

Helpt het om te plassen over een kwallenbeet?

Lees dit artikel even voordat je over je heen laat plassen (of over iemand heen plast).

Volgens onderzoek dat een aantal jaar geleden gepubliceerd is heeft het geen zin om over een kwallenbeet te plassen. Ze hebben onderzoek gedaan door verschillende remedies te proberen op een kwallenbeet.

Urine had geen positief effect op een kwallenbeet, en in sommige gevallen maakte het bijtende gevoel alleen maar erger. De samenstelling van urine kan van persoon tot persoon verschillen. Het is onder andere afhankelijk van bijvoorbeeld wat je hebt gegeten en of je genoeg hebt gedronken. Urine kan in sommige gevallen chemische samenstellingen bevatten die de huid onder de kwallenbeet meer laten branden.

Plassen over een kwallenbeet helpt dus niet, wat doe je dan wel?

Schraap de tentakels van de kwal niet weg, zoals soms wordt aangeraden. Til de tentakels voorzichtig op met een pincet. Behandel de aangedane huid met azijn. Is er geen azijn in de buurt? Gebruik dan warm water. Let op: gebruik geen zeewater.

Lees ook: 5 veelgestelde vragen over kwallenbeten

Tip van de redactie

Maak kennis met de zeer stille ventilator die je verrast met een zacht briesje, een sterke windvlaag en alles daar tussenin. De Duux Whisper heeft maar liefst 26 snelheden, dus er zit altijd een snelheid voor jou tussen. En het maakt niet uit waar in de kamer je je bevindt, want dankzij de horizontale en verticale oscillerende functie brengt hij overal een aangename koelte. Voor meer informatie klik op onderstaande button.


TEKST SANTE
BEELD GETTYIMAGES

Gerelateerde artikelen