droge handen

Ook al hebben we droge handen: we doen er niet zo veel aan

Het merendeel van de Nederlanders heeft nu last van droge handen door het vele handen wassen of het gebruik van desinfecterende gels. Toch doen we er niet zo veel aan en dat is eigenlijk niet zo verstandig.

Maar liefst 65 procent van de Nederlanders heeft een droge huid door het vele handen wassen. Toch verzorgt maar liefst 1 op de 3 de huid niet ondanks dat 30 procent kloven heeft.

Dat blijkt uit onderzoek onder ruim 1.000 volwassenen tussen de 18 en 80 jaar uitgevoerd door Motivaction in opdracht van het Huidfonds.

Lees ook:Veel handen wassen? Smeren helpt tegen een droge huid

Huidproblemen

Gemiddeld wassen we nu onze handen vier keer meer dan voor de coronacrisis. Voor bijna de helft van de Nederlanders leidt het in kleine mate tot huidproblemen, voor 18 procent in grote mate en voor 5 procent leidt het tot zeer grote mate tot huidproblemen.

Problemen die worden genoemd zijn droge huid, koven, barsten van de huid en huiduitslag.

Voorkom ergere klachten aan de huid

Omdat blijkt dat drie op de tien Nederlanders nu niets onderneemt tegen de klachten, wil het Huidfonds waarschuwen voor het ontwikkelen van ergere klachten aan de huid. Om die te voorkomen is het belangrijk om:

  • je handen met koud of lauw water te wassen en niet met heet water
  • én om direct na het wassen je huid in te smeren met een vette crème. Hierbij geldt: hoe vetter, hoe beter. Denk er bijvoorbeeld ook aan om de handen extra dik in te smeren voor het slapengaan.
  • Daarnaast roept het Huidfonds Nederlanders op om niet te blijven zitten met ernstige klachten: raadpleeg bij ernstige klachten altijd de huisarts.

Bron: Huidfonds

Gerelateerde artikelen