droge handen

Veel handen wassen? Smeren helpt tegen een droge huid

Handen wassen, desinfecterende gel en vooruit… nog maar een keer handen wassen. Was jij je handen ook zéker drie keer zo vaak als normaal? Wij ook! Maar al dat water, uitdrogende zeep en de alcohol in desinfecterende handgels zijn niet bepaald goed voor je huid. Met deze tips en producten lap je je handen weer op en bescherm je ze tegen uitdroging.

Parfumvrije handzeep

De meeste handzeep ruikt heerlijk. Dit maakt het wassen misschien leuker; echt goed voor je huid is de parfum in deze handzepen niet. Kies liever voor een milde variant zonder parfum. Een handzeep met olie is voedend en een goede keuze wanneer je je handen zo vaak onder de kraan steekt.

1. Savon Pur Le Marseille € 2,75 via topgezondheidsproducten.nl

2. Dr. Hauschka Hooibloem & Kardemom Cleanser € 28,95

Parfumvrije Handzeep

Lees ook: Last van droge handen? Dit kun je doen

Handenwas- en verzorgingstips van de dermatoloog

In deze handige, korte video deelt dermatoloog drs. Leenarts handige tips die van pas kunnen komen tijdens en na het handen wassen. Wist je bijvoorbeeld dat het heel belangrijk is ook tússen je vingers grondig af te drogen? Bekijk deze video:

Smeren om te hydrateren

Je huid vettig houden is dé manier om droge handen te voorkomen. Een hydraterende handcrème is onmisbaar deze periode. Kies voor een crème met glycerine, olie en/of het ingrediënt ureum. Zijn je handen extreem droog? Smeer je handen voor het slapen gaan in met een dikke laag en trek katoenen handschoentjes aan. Herhaal net zo lang tot de ergste droogste verdwenen is.

Handcremes Samen

1. Embryolisse Crème Nutritive Douceur Mains € 29,95

2. Lumene Rich Hand Cream €9,95

3. Drs. Leenarts Droge Huid Zalf € 10,95

4. Origins Make A Difference € 26,50

5. Clinique Deep Comfort € 25

6. LUSH Helping Hands € 13

7. ICI Paris XL Nature Softening Hand Cream € 7,95

Tekst: Carlijn Biesemaat

Lees Santé digitaal

Nu vanaf €1,99

Naar de digitale kiosk

032020 Digitaallezen Hp

Gerelateerde artikelen