Untitled Design 67

Zo worden je handen super zacht

Kloofjes, droogheid, een geïrriteerde huid… Heb jij last van droge handen door het veelvuldig wassen en gebruik van desinfecterende middelen? Gelukkig kun je er wat tegen doen.

Handen grondig en lang wassen is altijd goed, maar door het coronavirus is het nóg belangrijker geworden. Helaas is de huid van je handen hier wat minder blij mee. Je huid wordt droog, en je kunt zelfs last krijgen van eczeem.

Hoe kan dat?

Op je huid bevindt zich een dun laagje vet dat als een soort ‘kit’ tussen de voegen van de dode huidcellen gaat zitten. Dit laagje van vet en huidcellen biedt bescherming tegen schadelijke indringers zoals bacteriën en schimmels. Door verschillende invloeden van buitenaf, bijvoorbeeld water en zeep kan dit vetlaagje echter oplossen. Als gevolg hiervan kan de huid zijn eigen vocht niet genoeg vasthouden, de huid droogt uit, gaat uiteindelijk barsten en kan ook gaan jeuken.

Wat kun je ertegen doen?

Volgens het Huidfonds is er een manier om dit probleem te verhelpen: hydrateren met een vettige crème of basiscrème.

Sommige mensen vinden een vettige crème niet prettig aanvoelen en gebruiken daarom bodylotion. Een deel van het vet is hierin vervangen door water, zodat het makkelijker smeert en de huid minder vet aanvoelt. Helpen doet het alleen veel minder! Het water in het product zorgt er namelijk voor dat de huid weer uitdroogt. Zo houd je een vicieuze cyclus intact. Het beste is dus om te kiezen voor een vettige crème of basiscrème. Zoals deze.

Klik hier

Hydrateer je handen dus na elke keer dat je ze gewassen hebt. Als je een tube of potje naast de zeep zet, kun je het bijna niet vergeten. Ook is het handig om een kleine verpakking mee te nemen, zodat je handen ook onderweg in kunt smeren, mocht je toch nog de deur uitgaan.

Neem een extra stapje om je handen goed te verzorgen de komende tijd! Want een gezonde huid heeft een sterke barrièrefunctie tegen invloeden van buitenaf.

Tip van de redactie

Vette bijencreme
Klik hier

Beeld: GettyImages

Snt202405
De nieuwe Santé ligt nu in de winkel
Abonneren
Digitaal lezen
Los kopen

Gerelateerde artikelen