haarverlies

Haarverlies blijft een taboe

Maar liefst de helft van de Nederlanders heeft last van haarverlies, maar de meeste zoeken geen deskundige hulp en laten zich nauwelijks informeren over de oorzaken of mogelijke behandelingen.

Dit blijkt uit het nationaal Haarverliesonderzoek onder ruim 1.00 Nederlandse mannen en vrouwen dat in opdracht van de Nederlandse Haarstichting en het Van Montfort Laboratories, producent van haargroeiserum Esthecin.

Lees ook:Onhandelbaar haar: de schuld van je ouders

Haarverlies een nachtmerrie voor vrouwen

Maar liefst zes op de tien mannen en een derde van de vrouwen kampt met haarverlies. Voor 58 procent van de vrouwen is haarverlies een nachtmerrie. Bij mannen ligt dat percentage op 19 procent. Terwijl een op de tien mannen zich er onzeker en somber door voelen en dagelijks bezig zijn met hun aandoening, is dat bij vrouwen een stuk hoger; een op de drie. Een op de twaalf mannen en een op de zeven vrouwen houdt het het liefst geheim. Opvallend is dat maar liefst 87 procent geen middelen gebruikt om haarverlies tegen te gaan. Wel wordt er door twee procent psychische hulp gezocht.

Oorzaken

De oorzaak van haarverlies bij mannen ligt grotendeels hormonaal (90%), bij 10 procent heeft het andere oorzaken. Bij vrouwen komt het vaak door hormonen (44%), medicatie (27%), leeftijd (24%), stress (4%) of 1procent door andere oorzaken.

Gerelateerde artikelen