Babyflesje

Door plastic drinkflesjes krijgen baby’s wel érg veel plastic in hun lichaam

Onderzoekers waarschuwen dat baby’s die hun voeding via een plastic flesje krijgen, wel heel erg veel plastic in hun lichaam krijgen. Ze vinden dat de richtlijnen van plastic babyflesjes moet worden aangepast.

Baby’s die gevoed worden met een plastic flesje krijgen per dag miljoenen microplastics binnen. Zo blijkt uit onderzoek aan de universiteit van Dublin dat hoe warmer het water waarin de poedermelk wordt opgelost, hoe meer microplastics er vrijkomen.

Lees ook:11 praktische tips om minder plastic te gebruiken

Onduidelijk wat effect is

Wat het effect is en of er nadelige gevolgen zijn voor de gezondheid van baby’s is nog niet duidelijk en moet verder worden onderzocht.

Advies voor ouders

De onderzoekers adviseren ouders om de plastic drinkflesjes schoon te maken met koud gesteriliseerd water en dan minstens drie keer af te spoelen. De poedermelk kan beter worden bereid in een bakje dat niet van plastic is en het dan in een flesje te doen als het is afgekoeld. Ook is het beter om de voeding niet in de magnetron te verwarmen en te schudden met het flesje. Verder kun je ook kiezen voor glazen drinkflesjes.

Bronnen: RTLnieuws.nl en TheGuardian.com

Gerelateerde artikelen