Waterfles

3 redenen om water niet uit een plastic flesje te drinken

Het is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor je eigen gezondheid. Weg met dat plastic flesje. Tijd voor de Santé dopper!

1. Het is duurder
Die paar flesjes water per week voel je misschien niet echt in je portemonnee, maar feit is dat kraanwater ruim 150 keer goedkoper is dan water uit een flesje. Als je op de website op ‘shop‘ klikt vind je daar onze Santé dopper. Hartstikke mooi en een stuk goedkoper dan al die plastic flesjes die je weggooit.

2. Het is slechter voor het milieu
Plastic bevat schadelijke stoffen en is moeilijk afbreekbaar, dat zorgt voor een aanslag op het milieu en de natuur.  Leidingwater zou al 30 keer minder milieubelastend zijn dan het meest milieuvriendelijk verpakte water. Genoeg water drinken, is onderdeel van een bewuste levensstijl. Minder plastic gebruiken, sluit net zo goed aan bij een bewuste levensstijl.

3. Het is minder gezond
Sommige mensen drinken liever geen water uit een plastic flesje, omdat plastic gemaakt is van een chemische stof. Daarnaast hergebruiken veel mensen een plastic flesje meerdere keren: beter voor het milieu, maar er kunnen wel bacteriën ontstaan in je flesje.

Bron onderzoek: Consumentenbond | Beeld: Getty Images

Bestel hier