voeten

Met blote voeten op je werk. Vliegt deze trend over vanuit Amerika?

Het creëren van je eigen plekje op je kantoor kan tegenwoordig steeds minder door de opkomende flexplekken. In Amerika willen ze je op kantoor thuis laten voelen door je te laten werken op je blote voeten. Vliegt deze trend over naar Nederland?

 

De blote voeten trend komt uit Silicon Valley. In deze regio staat niet alleen een kapstok op het werk, maar ook een schoenenkast waar het personeel hun schoenen in kwijt kan.

Lees ook: ‘Met deze 5 tips werk jij in het nieuwe jaar met plezier’

Trends

Uit de regio Silicon Valley komen nog meer werktrends, waar wij in Nederland nog wat van kunnen leren. Als werknemer heb je recht op gratis gebruik van de fitnessruimte en een gratis lunch. Bovendien kan je hier zelfs een dutje doen in je pauze.

Waarom zonder schoenen

Zonder schoenen werken, geeft je een huiselijk gevoel. Je mag ervoor kiezen om op je blote voeten, op je sokken of je pantoffels te werken. De CEO’s van bedrijven in de regio Silicon Valley hebben zelf ook bij bedrijven gewerkt, waar zij zonder schoenen mochten werken. Volgens hun verhoogt dit de productiviteit en verbetert dit de sfeer op het werk.

Goed voor je voeten

Op je blote voeten lopen is natuurlijk beter dan de hele dag op hoge hakken lopen. Wel zal je je misschien afvragen hoe het zit met de hygiëne. San Francisco Department of Public Health beweert dat er geen gezondheidsrisico’s zitten aan het niet dragen van schoenen. Wel zijn stinkvoeten sneller te signaleren….

Bron: margriet.nl, businessinsider.com 

Gerelateerde artikelen