Lazyfitgirl 2 2100x1440

Manifesteer jezelf naar een gezondere leefstijl en ga afvallen zonder dieet

Is afvallen voor jou vaak een strijd? Stop met calorieën tellen en gebruik de kracht van manifesteren. In deze blog legt Anki Willemsen, founder van de Lazyfitgirl Methode, uit hoe je een gezondere leefstijl manifesteert.

Wellicht heb je er al eens over gehoord of gelezen: manifesteren. Het is dé manier om jouw doelen te bereiken. Wanneer afvallen tot nu toe steeds een strijd is, zal er een wereld voor je opengaan wanneer je de kracht van manifesteren ontdekt en gaat toepassen. Maar hoe pak je het nu aan? In deze blog leg ik dat jou uit. 

Mijn naam is Anki Willemsen, founder van de Lazyfitgirl Methode, voedingsdeskundige en schrijfster van De Eetswitch – Afvallen zònder dieet. Met daarin uitleg over het leren lezen van labels, richtlijnen voor in de supermarkt en meer dan 75 overheerlijke voedzame recepten. Afvallen was nog nooit zo simpel en leuk. Naast het aanpassen van je eetpatroon is ook het trainen van je mindset dé sleutel naar blijvend gewichtsverlies. In deze blog bespreek ik het belangrijke onderwerp manifesteren. 

Je manifesteert nu al

Manifesteren doe je eigenlijk de hele dag door. Met je gedachten bepaal je jouw werkelijkheid. Manifesteren is een mindset waarbij je doelen uitkomen. Dat komt doordat je deze uitspreekt, erin gelooft en er kleine acties aan koppelt. Wat jij aandacht geeft groeit. Of dat nou positief of negatief is. Wist je dat je elke dag zo’n 80.000 gedachten hebt? De meeste spelen zich af in jouw onderbewustzijn. Je hebt dus niet eens door dat je ze hebt. Maar al deze gedachten bepalen wel jouw gedrag en de keuzes die je maakt. Met je energie, trek jij situaties en mensen naar je toe die passen bij jouw onderbewuste programmering. Misschien ben jij er nog niet bewust van dat jouw energie zo’n kracht heeft. Met name de emoties en de overtuigingen die daarbij horen, hebben de meeste kracht; ze werken als een soort magneet. Hiermee trek jij een soortgelijke energie aan.

Klaar om blijvend af te vallen? Krijg korting op de Lazyfitgirl Transformatie Cursus met Santé!

Belemmerende overtuigingen

We hebben allemaal last van belemmerende overtuigingen die ervoor zorgen dat het heel moeilijk is om bepaalde doelen te bereiken. Dat zijn je kernovertuigingen. Bij het creëren van een gezonde leefstijl en afvallen zonder dieet, zijn het vaak overtuigingen die ons tegenhouden. Zoals het jezelf diep van binnen niet waard voelen om jouw doel op één te zetten. Zoals de overtuiging dat je het iedereen naar de zin moet maken en jij altijd op de laatste plek komt. Of de overtuiging dat alles meteen perfect moet. Verder is daar de overtuiging dat je niet lastig mag zijn met je nieuwe eetgewoontes. Of wat dacht je van de overtuiging dat een dubbeltje nooit een kwartje kan worden. Allemaal redenen om te blijven terugvallen in oud gedrag. 

In de praktijk

Stel: je hebt een sollicitatie en jouw onderbewustzijn zegt dat je niet goed genoeg bent voor die baan. In dat geval kríjg je die functie vaak ook niet. Ben je er juist diep van binnen van overtuigd dat jij perfect bent voor die baan? Dan trek je ’m naar je toe! Of je rechtop zit of ineengedoken, hoe je een mail typt, hoe je praat, hoe je je gedraagt, welke knopen je doorhakt, waar je in durft te investeren, hoe je reageert na een tegenslag: het wordt allemaal gekleurd door je kernovertuigingen. Dit soort overtuigingen zijn ontstaan in je jeugd, door je opvoeding, door wat je hebt meegemaakt en door wat jij jezelf hebt wijsgemaakt. De negatieve gedachten die jij mogelijk over jezelf hebt, zijn niet de waarheid. Dat is heel belangrijk om jezelf te beseffen. Het zijn slechts gedachten die onterecht overtuigingen zijn geworden, waardoor je jezelf tekortdoet. Het goede nieuws is dat jij hieraan kunt werken. Door het oefenen van nieuw gedrag en het opdoen van kleine succeservaringen. 

Jouw woordkeuzes

Verder leer je door manifesteren ook de focus te verleggen naar het positieve. Een simpel voorbeeld; als jij oplossingsgericht in het leven staat, dan gaan anderen mee in die positieve vibe. Zie jij vooral problemen of tekortkomingen, dan zullen anderen zich daar ook op concentreren. Probeer negatieve gedachten los te laten. Dit begint al bij het uitspreken van je wensen en dromen, om ze naar je toe te trekken. Maar het zit ook in hoe je over jezelf en je omgeving praat. Zeg jij vaak ‘dat kan ik niet’, of ‘dit gaat me nooit lukken’, dan gaat je energie naar die plek, naar dat gevoel dat jij het niet kan. Zo is het belangrijk om altijd de focus te hebben op waar je méér van wilt, waar je naartoe wilt. Dus niet: ik wil me minder moe en uitgeblust voelen aan het einde van de dag. Wel: aan het eind van de dag wil ik mij energiek en fit genoeg voelen om nog wat leuks te doen. 

Meer dan positief denken

Zelf lijd ik aan narcolepsie (slaap-waakstoornis) en had ik de overtuiging dat ik niet kon sporten. Daarnaast riep ik vaak: ‘Ik ben kapot!’ Daardoor voelde ik me alleen maar slechter, en was ik jarenlang erg passief terwijl ik er later door een nieuwe mindset achter kwam dat ik meer kon bewegen dan ik dacht. Met elke uitspraak gooi jij letterlijk iets het universum in! Manifesteren is veel meer dan positiever leren denken. Door ermee te oefenen zijn het vooral de onderliggende overtuigingen en emoties die je kunt her-programmeren. Dat doe je onder andere door het trainen van positieve affirmaties, het visualiseren van je doelen en het oefenen met kleine concrete stapjes richting jouw droomleven. Daardoor zullen je gedachten vanzelf volgen. 

In goed gezelschap

Oprah Winfrey, Béyonce, Michelle Obama… zomaar wat beroemdheden die vaak hun enthousiasme delen over manifesteren en het uitspreken van positieve affirmaties. Probeer het eens uit en ga met manifesteren aan de slag. Je zult je elke week krachtiger voelen in het behalen van jouw doelen en je zult versteld staan van hoe makkelijk je in een gezonde flow kunt blijven als jij diep van binnen vindt dat je dat waard bent. Gun dat jezelf. 

Fotografie: Lara Groenhof

Wie is Anki?
Anki Willemsen (1988) werkt als voedingsdeskundige en is founder van de Lazyfitgirl Methode, waarmee zij al tienduizenden mensen hielp naar een gezond gewicht zonder dieet, restricties of eetschema’s. Ze heeft haar persoonlijke ervaring en deskundigheid rondom voeding omgezet in een missie om zo veel mogelijk mensen kennis te laten maken met voedzamer eten en daarbij blijvend af te vallen – en dat is gelukt! Elke dag komen er succesverhalen bij. Anki schreef het boek De Eetswitch – Afvallen zónder dieet (De Lazyfitgirl Methode).

Tip van de redactie