met je benen over elkaar zitten

Is het slecht om met je benen over elkaar te zitten?

Je bent vast wel eens gewaarschuwd om niet met je benen over elkaar te zitten. Toch is het een favoriete houding van veel vrouwen. Is deze houding slecht voor je?

Krijg je spataderen als je met je benen over elkaar zit?

HelloGiggles sprak met Jennifer Wider, een gezonheidsexpert op het vlak van vrouwelijke gezondheid. Volgens haar bestaan er nog veel misverstanden over deze zithouding. Zo zegt ze  dat het nooit wetenschappelijk bewezen is dat je spataderen krijgt van deze houding.

Lees ook: Word je wel eens wakker met kramp in je kuit?

Een aantal nadelen van met je benen over elkaar zitten

Nu niet meteen opgelucht ademhalen. Als je met je benen over elkaar zit, zijn je heupen niet recht naast elkaar en dat heeft invloed op je houding. Het kan uiteindelijk ook effect hebben op je wervelkolom en in het ergste geval kan het lichamelijke klachten veroorzaken, zoals rugpijn of nekpijn. Uit onderzoek blijkt dat je bloeddruk tijdelijk kan stijgen als je met je benen over elkaar zit. Daarnaast kun je in de houding een zenuw beknellen, waardoor je been of voet begint te slapen. Dat kunnen wij, zonder onderzoek, bevestigen.

Het kan geen kwaad om af en toe met je benen over elkaar te zitten, maar het is beter om je voeten netjes naast elkaar te zetten.

Bron: HelloGiggles | Pete Bellis

Gerelateerde artikelen