slapen met beha

Is het nu wel of niet verstandig om met een beha aan te slapen?

Slapen met je beha aan: de een zegt dat het zo fijn is om te doen en dat het geen kwaad kan, een ander zegt dat dat je er kanker van kunt krijgen. Hoe zit dit nu precies?

 

Op GoedGevoel.be geeft gynaecoloog Ann Mortie duidelijkheid. Volgens haar bestaan er allerlei mythes ver het dragen van een beha tijdens het slapen. Zo zou je er borstkanker van kunnen krijgen, raken je lymfeklieren verstopt en voorkomt het hangborsten. “Maar voor geen enkele van die stellingen is wetenschappelijk bewijs geleverd.”

Hoewel de gynaecoloog het slapen met een beha aan niet wil stimuleren zegt ze dat het wel kan als je je aan een aantal richtlijnen houdt.

Lees ook:Zit jouw sportbeha nog goed?

Wat zijn de richtlijnen?

  • Zorg voor het juiste formaat beha, want als hij te klein of te krap zit, kunnen je bloedtoevoer en de drainage van je lymfeklieren verstoord raken. Die verstoring kan ervoor zorgen dat je een groter risico loopt op bijvoorbeeld oedeem.
  • Draag een katoenen beha, want die ademt beter. Een synthetische beha kan voor een minder goede circulatie van de lichaamswarmte zorgen, waardoor de temperatuur van de borsten stijgt.
  • Slaap niet in een beha met beugels om drukplekken te voorkomen.
    Overigens wordt aan vrouwen die net een borstoperatie hebben ondergaan en vrouwen die borstvoeding geven en stuwing willen tegengaan soms wel aangeraden om met een beha aan te slapen.

Gerelateerde artikelen