Slaapexperts

Dít doen slaapexperts dus niet voor het slapen

Goede nachtrust is niet zo vanzelfsprekend. Online zijn er tal van tips te vinden over hoe je beter kunt slapen, maar advies van echte slaapexperts hebben misschien wel het meeste effect. Zo zijn dit de dingen die ze voor het slapen gaan niet doen.

Uit recent onderzoek kwam naar voren dat slechts 49 procent aan de aanbevolen 7 uur slaap per nacht komt. Maar liefst 52 procent van de respondenten geeft toe dat ze slecht slapen.

Lees ook:3 onverwachte gevolgen van slaapgebrek

Tips

Heb jij daar ook last van? En heb je misschien alles al geprobeerd voor een betere nachtrust? Misschien zit er tussen deze tips nog iets waar je wat aan hebt? Want volgens slaapexperts is het ook belangrijk dat je kijkt naar wat je doet voordat je naar bed gaat. Zo doen zij de volgende dingen nooit voor het slapen:

Niet naar het nieuws kijken

Het lijkt heel handig om ’s avonds nog even het nieuws te kijken zodat je weer helemaal up to date bent, maar het zorgt onbewust voor nogal wat onrust. Zo kun je van bepaalde onderwerpen heel erg gestrest raken en dat is nu net niet wat je voor het slapen gaan wilt. Volgens een slaapexpert kan het nieuws zelfs hetzelfde effect hebben als het kijken naar een horrorfilm.

In bed werken

Nog even snel wat mailtjes lezen of wat achterstallig werk inhalen… Doe dat vooral niet als je als in bed ligt. Je brein moet het bed zien als een plek voor slaap en seks. Niet voor werk. Als je dat laatste wel doet, dan laat je je hersenen denken dat het bed een plek is waar je wakker moet blijven in plaats van ontspannen en in slaap vallen.

Liever ’s avonds geen work-out

Slapeloosheid kan worden verholpen als je ’s ochtends of overdag traint. Maar als je ’s avonds een intensieve work-out doet dan kan dat een slapeloze nacht in de hand helpen. Ook al denk je dat juist jezelf ‘moe maken’ voor het slapen gaan voor een goede nachtrust kan zorgen, gebeurt het tegenovergestelde: je wordt juist actief waardoor je moeilijker in slaap kan vallen.

Geen moeilijke gesprekken

Probeer lastige gesprekken waarbij emoties hoog kunnen oplopen voor het naar bed gaan te vermijden. Confrontaties leiden tot stress en dat is juist wat je voor het slapen gaan wilt vermijden.

Geen cafeïne

Wat slaapexperts zeker vermijden vlak voor bedtijd is cafeïne. Sterker nog, ze raden het af om na twee uur ’s middags nog cafeïne te nuttigen!

Bron: HuffingtonPost