Weegschaal

5 redenen waarom het getal op de weegschaal al een tijdje hetzelfde is

Je wilt wat gewicht verliezen, maar het getal op de weegschaal blijft maar hetzelfde… Het zou zomaar aan een van de volgende redenen kunnen liggen.

1. Je porties zijn te groot

Avocado’s zijn heel gezond, maar bevatten ook veel calorieën. Ongezouten amandelen zijn een gezond tussendoortjes, maar ze zijn niet bepaald caloriearm. De wijze les: ook gezonde producten kun je niet onbeperkt eten.

2. Je eet niet genoeg groenten

Groenten zijn de basis van een gezond eetpatroon. Ze bevatten weinig calorieën en door de vezels zorgen groenten ervoor dat je wel lang een vol gevoel hebt, dubbel voordeel dus.

3. Je gebruikt te veel sausjes en toppings

Een gezonde maaltijd maak je binnen een mum van tijd ongezond door bacon toe te voegen. Net zoals dressing en croutons makkelijk meer dan 100 calorieën aan je salade kunnen toevoegen.

4. Je snijdt je eten niet

Iets simpels als je eten snijden, kan je helpen om overeten tegen te gaan. Het lijkt misschien kinderachtig om alles in kleine stukjes te snijden, maar uit onderzoek blijkt dat het helpt om minder te eten. Net zoals het eten van kleinere borden echt beter werkt als je wil afvallen.

5. Je vergeet te genieten

Geniet af en toe van koek, snoep of taart. Door jezelf alles te ontzeggen, is je dieet lastiger vol te houden en vergroot je de kans dat je vervolgens een eetbui krijgt. Daarnaast is het belangrijk om genoeg leuke dingen te doen en te ontspannen. Stress is namelijk een trigger voor gewichtstoename.

Natuurlijk zijn er nog veel meer redenen waardoor je gewicht niet verandert. Ziekte, leeftijd, hormonale invloeden of misschien omdat je al het juiste gewicht hebt.

Beeld: Getty Images

Boekentip

Afvallen in de winter
Klik hier

Tip van de redactie

BESTEL HIER