naakt slapen

5 redenen om naakt te slapen

Niet alleen is naakt slapen zeer verleidelijk met dit warme weer en zitten ook heel veel gezondheidsvoordelen aan vast. Laat die pyjama vannacht maar uit!

1. Het is goed voor je relatie

Mensen die naakt slapen, zeggen gelukkiger te zijn over hun relatie. Geen diepgravend onderzoek, maar het is het proberen waard.

Lees ook:Zo slaap je wel lekker met hoge temperaturen

2. Het is goed voor je lichaamstemperatuur

Je lichaamstemperatuur is heel belangrijk bij het in slaap vallen. Je slaapt het best wanneer je lichaamstemperatuur een paar graden daalt. Zonder pyjama aan kan je lichaam de warmte het makkelijkst afgeven.

3. Minder kans op infecties

Bacteriën zijn dol op warme en vochtige plekken. Het klinkt een beetje vies, maar de vagina is daardoor een ideale plek voor bacteriën. Door te slapen zonder slipje kan de boel ’s nachts luchten en loop je minder risico op een infectie.

4. Huid op huid-contact is goed voor je

Wanneer je met een partner slaapt, is het huid op huid-contact goed voor je gezondheid. Er kom oxytocine vrij, het gelukshormoon dat een positieve invloed heeft op je bloeddruk. Daarnaast wordt stress verminderd. Naakt slapen is dus écht goed voor je.

5. Meer bewegingsvrijheid

Tijdens het draaien, raak je niet verstrikt in je pyjama. Er is niks vervelender dan een borst die half uit je pyjamashirt hangt. Toch?!

Beeld: Getty Images

Gerelateerde artikelen