Vermoeide ogen

4 tips tegen vermoeide ogen

De hele dag naar een computerscherm turen, is niet goed voor je ogen. Om vermoeide ogen en andere klachten te voorkomen of verminderen kun je een aantal dingen doen.

Uit onderzoek van The Vision Council blijkt dat 70 procent van de mensen die tussen 1982 en 2001 geboren is, last heeft van vermoeide ogen. De klachten kunnen zijn: wazig zicht, rode ogen, droge ogen, waterige ogen of hoofdpijn. Schermen vermijden is voor veel mensen lastig, maar met de volgende tips kun je je ogen zoveel mogelijk laten ontspannen.

1. Geef je vermoeide ogen regelmatig rust

Neem zo vaak als je kunt rust. Zit je op je werk de hele dag achter de computer? Probeer dan ’s avonds niet weer uren naar een scherm te staren.

Lees ook:7 mogelijke oorzaken van rode ogen

2. Gebruik de 20-20-20 regel

De 20-20-20-regel is een goede truc tegen vermoeide ogen: kijk iedere 20 minuten 20 seconden lang naar een voorwerp op 20 feet afstand (ongeveer 6 meter). Ieder half uur 20 seconden je ogen sluiten, is ook een goede manier  om je ogen regelmatig rust te geven.

3. Laat je ogen testen bij de opticien

Heb je last van vermoeide ogen, wazig zicht of andere klachten, laat je ogen dan opmeten bij de opticien. Misschien zijn je klachten eenvoudig te verhelpen met een bril.

4. Pas de helderheid van je scherm aan

Zorg dat je ogen zich zo min mogelijk in hoeven te spannen. Pas als het nodig is de helderheid aan. De app f.lux past automatisch de helderheid aan afhankelijk van je locatie en het tijdstip.

Gerelateerde artikelen