kleinere porties

7 tips om kleinere porties te eten

Eén van de manieren om af te vallen zonder dieet is jezelf aanwennen om kleinere porties te eten. Wij helpen je op weg.

1. Drink voor het eten een glas water

Een oude bekende tip, maar het werkt echt. Je lichaam heeft soms moeite om honger en dorst van elkaar te onderscheiden. Door voor de maaltijd een glas water te drinken, zul je minder snel te veel eten.

Lees ook:Opmerkelijk: je eet niet minder van een klein bord

2. Pas je menu aan naar hoe actief je bent op die dag

Als je geen actieve dag hebt, heb je minder calorieën nodig. Probeer je dagmenu en porties hierop aan te passen.

3. Gebruik meer gezonde ingrediënten

Sommige mensen houden gewoon van een bord vol eten en zullen dat niet snel veranderen. Gebruik in dat geval extra veel van de gezonde ingrediënten: groenten, sla, fruit. Ook soep is ideaal om te zorgen dat je maaltijd goed vult.

4. Ook gezonde producten zou je niet onbeperkt moeten eten

Als we onbewust het gevoel hebben dat iets gezond is, letten we minder op de porties die we ervan eten. Maak er een gewoonte van om je ook bij gezonde producten aan te wennen om op de portie te letten.

5. Weeg porties af

Gooi jij altijd op de gok wat pasta of rijst in de pan? Grote kans dat je veel meer eet dan je denkt. Neem eens de moeite om een tijdje alles wat je eet af te wegen. Op die manier krijg je veel inzicht in de porties die je eet.

6. Snijd je pizza in kleinere stukken

Snijd een pizza eens in 16 stukjes in plaats van in 8. Volgens onderzoek eet je er minder van. We denken namelijk al snel in stukken. Na een bepaald aantal stukken zijn we verzadigd. Als die stukken wat kleiner zijn dan normaal, zou je sneller het idee krijgen dat je genoeg hebt.

7. Eet rustig

Het duurt even voordat je hersenen het sein van je lichaam krijgen dat je genoeg hebt. Rustig eten helpt je daarom om minder te eten.

Tip van de redactie

931x1200
Bestel hier

Tip van de redactie

Wilma Van Grinsven-Padberg onthult in dit boek de geheimen van de mediterrane levensstijl, waarom het zo gezond is en wat de mensen in deze regio eten. Ontdek de recepten van lokale foodies voor een heerlijke en gezonde start! Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST EN RECEPT MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES

Tip van de redactie

Nivea Bronze Effect zelfbruiner
Nivea Bronzer Ad
Bestel hier

Gerelateerde artikelen