Vrouw (19)

Interessant: kan masturberen menstruatiepijn verlichten?

Menstruatiepijn is ontzettend vervelend. Volgens Womanizer en Lunette is er iets tegen te doen: masturberen. Een gynaecoloog legt uit of het werkt.

Masturberen tijdens menstruatie

Seksspeeltjesmerk Womanizer en Lunette – een bedrijf dat menstruatiecups verkoopt – deden drie maanden onderzoek met 486 respondenten. De vrouwen, die tijdens hun menstruatie last hadden van buikkramp, een opgeblazen gevoel en gevoelige borsten, lieten de pijnstillers staan. In plaats daarvan masturbeerden ze regelmatig. En wat blijkt? 70 procent van de ondervraagden gaf aan dat hun pijn hierdoor verminderde.

Werkt het echt?

Maar betekent het dat ‘menstrubation’ – zoals Womanizer en Lunette het noemen – écht werkt? Het Laatste Nieuws vroeg het aan gynaecoloog Tom Bovyn. “Een studie van 486 mensen is niet representatief genoeg om het resultaat als een feit voor te stellen”, stelt hij. Wel is het zo dat opwinding andere sensaties, zoals pijn, kan verminderen. “In de eerste plaats omdat de opwinding je afleidt van de pijn. Maar ook omdat er na een orgasme extra bloed stroomt naar de genitale zone, de clitoris en andere organen”, aldus Bovyn. Ook zou masturberen krampen kunnen verminderen, omdat na een orgasme endorfines vrijkomen. Deze hormonen kunnen als een soort pijnstiller werken.

Lees ook: Dit moet je weten over seks tijdens je menstruatie

Bron: HLN.be Foto: Getty Images