Eten (1)

Hoe slecht is het nu echt om ’s avonds te snacken?

Hoe slecht is het om ’s avonds laat te eten? De wetenschap is er niet over uit. Het ene onderzoek stelt dat je het beter niet kunt doen, maar er is ook een tegenhanger.

Sneller metabolisme

Voor het onderzoek kreeg een groep mannelijke studenten 30 tot 60 minuten voordat ze gingen slapen een snack van 150 calorieën rijk aan koolhydraten en proteïnen. Hun metabolisme versnelde daardoor.

Effect op vrouwen

Hetzelfde experiment werd gedaan met jonge vrouwen die overgewicht hebben. Hun late night snack leidde tot een verbetering in de bloeddruk en het metabolisme. Het onderzoek is niet uitgevoerd bij vrouwen met een gezond gewicht, maar onderzoekers verwachten daarbij wel hetzelfde effect.

Snack rijk aan proteïnen

Wat de testpersonen ook aten, hun metabolisme verbeterde. Toch kun je het best een snack rijk aan proteïnen eten, stellen de onderzoekers vast op basis van andere onderzoeken. Proteïnen helpen je spieren om ’s nachts te herstellen.

Wijze les

Volgens de onderzoekers zouden we ons niet te druk moeten maken over de vaste tijden waarop we wel of niet ‘horen’ te eten. Als je weet dat je na het diner nog ‘mag’ eten, kan het zelfs zijn dat je daardoor tijdens het avondeten een kleinere portie opschept.

Lees ook: 5 gezonde snacks voor in de avond

Foto: Getty Images Bron: Shape

Gerelateerde artikelen