10000 Stappen

10.000 stappen te veel? Probeer dan deze alternatieven

Er wordt vaak aangeraden om 10.000 stappen te zetten op een dag. Op een zonnige dag in het weekend wil dat wel eens lukken, maar soms zijn die 10.000 stappen best veel. Hoe kom je tóch aan dezelfde beweging? Door deze alternatieven!

Geen 10.000 stappen

Het is een soort leidraad geworden voor hoeveel beweging je ‘moet’ hebben op een dag. De 10.000 stappen. Maar die stappen staan ongeveer gelijk aan acht kilometer lopen en dat is niet niks. Uit Amerikaans onderzoek van Oregon State University bleek dat heel veel mensen dat aantal stappen helemaal niet haalden. Helemaal niet zo gek dus.

Wat makkelijker haalbaar is en hetzelfde effect heeft? Traplopen. Wanneer je 5 keer een trap oploopt van 50 treden bereik je hetzelfde effect als 10.000 stappen. Sla dus een keertje de lift over en neem de trap. Daarnaast kun je ook korter, maar sneller gaan lopen. Maak je grotere passen in een hoger, maar zet je uiteindelijk 7000 stappen? Dan heb je wel hetzelfde doel bereikt.

Springen maar!

Zit je de hele dag voor je beroep? Een kortere intensieve beweging kan ook heel veel doen voor je lichaam. Probeer bijvoorbeeld eens jumping jacks tijdens je (thuis)werkdag. Zo gedaan, mét veel effect. Na het werk kun je altijd nog een rondje gaan lopen, maar de 10.000 stappen kun je dan uit je hoofd zetten.

Lees ook: Waar komt de richtlijn van 10.000 stappen vandaan?

Bron: Libelle, Margriet, Grazia
Beeld: Getty Images