Herfstdip

Herfstdip? Déze 6 tips kunnen helpen

Heb je minder energie nu de dagen donkerder, kouder (en vaak) regenachtiger worden? Dan heb je misschien last van een herfstdip. Gelukkig zijn er heel veel manieren om die te voorkomen of te verhelpen.

1. Vroeg je nest in

Veel slaap zorgt ervoor dat je ’s ochtends met meer energie opstaat. Probeer je kamer goed donker te maken en eet en drink niet meer vlak voordat je naar bed gaat. Dat maakt je lichaam rustiger.

2. Naar buiten

In de herfst- en wintermaanden schijnt de zon een stuk minder dan in de zomer. Belangrijk dus om zoveel mogelijk vitamine D binnen te krijgen. Ga, wanneer het maar even kan, naar buiten voor een herfstwandeling. Dat zorgt voor energie, vitamines én het is ook nog eens mooi buiten. Laat je telefoon tijdens je wandeling in je tas of zak zitten, daardoor krijg je niet afgeleid.

3. Probeer een nieuwe hobby

Op een druiligere herfstdag vervallen we al snel in een Netflixmarathon op de bank. Niks mis mee natuurlijk, maar soms is het niet echt bevorderlijk voor je energie. Probeer daarom eens iets anders: start in een boek, bak een lekkere taart of maak iets creatiefs van je vondsten uit het bos. Kies vooral iets wat je leuk lijkt en waar je vooral niet teveel een scherm voor nodig hebt.

Lees ook: 7x dingen om te doen nu het buiten echt herfstweer is

4. Maak het gezellig

Misschien voelt het niet meteen zo, maar de druiligere dagen kunnen ook voor gezelligheid zorgen. Haal kaarsen in huis en steek ze al vroeg aan. Zo wordt het in huis heel cosy, waardoor je minder denkt aan het gure weer buiten.

5. Zorg voor regelmaat

Bijvoorbeeld door op ongeveer dezelfde tijden te eten en te gaan slapen.

6. Vermijd teveel suikers

Natuurlijk is teveel nooit goed. Maar als het gaat om je energie dan is het beter om je een beetje in te houden als het gaat om veel geraffineerde suikers zoals koekjes en snoep. Koffie zorgt misschien voor energie maar helaas zorgt het er ook voor dat je daarna juist weer instort. Drink het dus met mate en kies een keer voor een lekkere herfstthee om die herfstdip tegen te gaan.

Santé’s favoriet

Het regent, het regent….. maar met deze paraplu blijf je sowieso droog. Deze paraplu met mooie, geometrische bloemenprint, heeft 6 baleinen van fiber én is stormbestendig. Voor meer informatie klik op onderstaande button.

Bron: Gezondheidsnet, Flow Magazine, Wendy
Foto: Unsplash

Ø85cm