7x dingen om te doen nu het buiten echt herfstweer is

Herfst: de één houdt ervan en de ander wil nog helemaal geen afscheid van de zomer nemen. Maar nu het weer toch echt is omgeslagen en we te maken krijgen met storm, onweer en regen, worden we gedwongen meer tijd binnen door te brengen. Speciaal daarom vind je hier een lijstje van 7 dingen die je kunt doen als het buiten echt herfstweer is.

1. Bakken

Herfst betekent tijd is voor speculaas, pompoenbrood en kaneelkoekjes! Leuk om te maken op een regenachtige dag en heerlijk om ’s avonds mee op de bank te kruipen onder het genot van een kopje thee of warme chocolademelk. Ken je het gloednieuwe bakboek van Heel Holland Bakt al? Verschenen op 1 november 2021.

Klik hier

2. Spelletjes spelen

Er hoeven niet alleen maar nadelen te zitten aan het najaar. Want wat is er nou leuker dan bij de kachel een ouderwets spelletje Mens Erger Je Niet te spelen, of Rummikub, of Codenames (was spel van het jaar), de klassieker Catan,

3. Herfstdecoratie maken

Ga – als het herfstweer het toelaat – naar het bos en kom terug met een hele zak eikeltjes, dennenappels en bladeren. Gebruik dit thuis om een herfsttafel te maken, een slinger van bladeren of plak de eikeltjes op een houten fotolijstje en zet er een gezellige herfstfoto in. Of met wat van deze herfstversieringen.

Klik hier

4. Filmmarathon

Wat is er nu fijner dan tijdens een regenachtige dag in bed te blijven liggen en films te kijken? Kijk onderstaande films voor een fijn najaarsgevoel.

  • When Harry met Sally
  • You’ve Got Mail
  • Alle Harry Potter-films
  • Julie And Julia
  • Autumn in New York
  • Sweet November
  • Under The Autumn Moon
  • On Golden Pond

5. Opruimen

Naast een voorjaarsschoonmaak, houden veel mensen ook een najaarsschoonmaak. Alle zomerspullen eruit en najaarsspullen erin! Zet een schoenenrek neer, breng alle zomerspullen naar de opslag en gebruik kast organizers.

6. Kleding uitzoeken en verkopen

En als je dan toch aan het opruimen bent, vergeet dan ook niet om je kledingkast mee te nemen en plaats te maken voor je wintergarderobe. Heb je kleding die je niet meer past of draagt? Verkoop deze dan online! Scheelt ruimte in je kast én verdien je ook wat extra geld mee. Of breng het naar de kringloopwinkjel.

7. Sporten

Hardlopen, fietsen, yoga, boksen, naar de sportschool, waarom zou je de herfst niet gebruiken om (weer) in conditie te komen? In de regen rennen is best lekker als je er de goede outfit voor hebt. Watervaste schoenen en een goed jack bijvoorbeeld.

Tip van de redactie

Hurricane Waterproof 25/75 Jacket
Klik hier
BESTEL HIER