Wegkerstboom

Heeft jouw kerstboom dit jaar een thema?

Een kerstboom met een thema: je komt ze steeds vaker tegen. Een boom die een bepaalde kleur heeft, of juist een bepaald soort ornamenten. Een boom die je doet denken aan een bepaald land, die klassiek is of juist heel modern. Heeft jouw boom dit jaar ook zo’n duidelijk thema? Of ben je meer van de tradities, en hang je er ieder jaar dezelfde ballen in op, al is het maar uit het oogpunt van pure nostalgie?Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt

Een thema verzinnen voor een kerstboom is een stuk makkelijker dan je zou denken. Feitelijk kan namelijk alles. Echt alles. Wil jij je boom volhangen vol ornamenten die je doen denken aan eten? Prima keuze! Ook een boom vol flesjes en glazen van fijne drankjes zijn mogelijk. Zelfs wanneer je een boom volledig in avocado thema zou willen optuigen is dat geen enkel probleem.

Kozen we vroeger eigenlijk altijd voor kerstballen in onze bomen, begint dat de laatste jaren steeds meer te veranderen. De opkomst van ornamenten, in Nederland vooral bekend van het merk Vondels, heeft de manier waarop we naar onze kerstboom kijken echt veranderd. Kozen we vroeger eigenlijk alleen voor een kleur, als we voor een bepaald thema gingen, is dat nu meer een compleet verhaal geworden. Je kunt een boom maken met alleen maar macarons, maar ook met uitsluitend sneeuwpoppen. Een boom vol bloemen of ornamenten van schoenen? Een prima idee! Ook van allerlei soorten dieren, fruit, vervoersmiddelen, boeken, speelgoed en eigenlijk alles wat je maar kunt verzinnen zijn ornamenten te koop. Leuk, want zo maak je er al snel een heel persoonlijke boom van.

Geen thema is ook een thema

Natuurlijk bepaal jij helemaal zelf hoe met kerst jouw boom eruit komt te zien. Dat is nu net het leuke van deze periode, iedereen versiert zijn of haar kerstboom helemaal naar eigen voorkeur. Misschien zit jij dus wel helemaal niet te wachten op een boom met een thema. Misschien versier je hem al jaren op dezelfde manier, met ballen en ornamenten die al een leven lang meegaan. Of misschien vind je het vooral belangrijk dat je boom veilig is, en geen ballen of ornamenten bevat die makkelijk kunnen breken. Zeker wanneer je kleine kinderen of huisdieren hebt, is dat iets om rekening mee te houden.


Een kerstboom is vooral heel persoonlijk. Versier hem dus gewoon lekker hoe jij dat wilt. Met een thema, of zonder. Met elk jaar nieuwe versieringen, of juist uit pure nostalgie steeds op dezelfde manier. Als je er zelf maar gelukkig van wordt, toch?

Dit is een SEO-bijdrage