Energiereep Vijgen Walnoten 1000x1440

Healthy snack: energiereep met vijgen en walnoten

Deze lekkere healthy snack is perfect voor op kantoor, onderweg of na het sporten.

Energiereep met vijgen en walnoten

voor 16 stuks

15 minuten bereidingstijd + 1 uur wachttijd

Ingrediënten

4 eetlepels sesamzaad

300 gram gedroogde vijgen

60 gram bolletjes stemgember (uit pot, in siroop)

200 gram walnoten

2 eetlepels cacaonibs (stukjes rauwe cacaoboon)

2 eetlepels kokosolie

merg van 1 vanillestokje

olie om in te vetten

Extra nodig: keukenmachine of hakmolen van staafmixer, bakblik of schaal van 18×24 cm

Bereidingswijze

Rooster het sesamzaad kort in een droge koekenpan, schud op een bord en laat afkoelen. Hak intussen de vijgen, gember en cacaonibs in een keukenmachine of hakmolen van de staafmixer klein. Voeg de kokosolie, het sesamzaad en de vanille toe en mix nogmaals kort. 

Vet het bakblik of de schaal in met olie. Schep de vijgenmassa erin en druk met natgemaakte handen gelijkmatig uit tot een dikke plak. Laat de massa afgedekt minstens 1 uur in de koelkast opstijven. 

Stort de vijgenmassa voorzichtig op een snijplank en snijd de plak in repen van 9×3 cm. 

Tip van de redactie

Wilma Van Grinsven-Padberg onthult in dit boek de geheimen van de mediterrane levensstijl, waarom het zo gezond is en wat de mensen in deze regio eten. Ontdek de recepten van lokale foodies voor een heerlijke en gezonde start! Voor meer informatie klik op onderstaande button.

TEKST EN RECEPT MANON DAELMANS

BEELD GETTYIMAGES