Homegym 1000x1440

Eigen homegym inrichten? Hier moet je aan denken

De stap naar de sportschool kan erg groot zijn. Een abonnement past bijvoorbeeld niet in je budget, de locatie is ver reizen of je voelt je simpelweg niet comfortabel in een sportschool. Voor veel mensen is een homegym daarom een echte uitkomst. Met een eigen sportruimte in huis kun je op ieder gewenst moment werken aan je conditie, kracht en gezondheid. Lijkt het jou wel wat om zelf een sportkamer in te richten? Lees dan eerst de onderstaande tips en ideeën door.

Functie van de sportruimte

Wat wordt de belangrijkste functie van jouw homegym? Wil je de sportruimte vooral gebruiken voor krachttraining, om aan je conditie te werken of om een ontspannende sport zoals yoga te beoefenen? Het is handig om dit van tevoren te bepalen, zodat je jouw keuzes beter kunt aanpassen op jouw wensen.

Kleur verf op de muren

In het ideale geval heb je een aparte ruimte beschikbaar voor jouw homegym. Dit kan een kamer in huis zijn, de garage of een kleine aanbouw. Zodra je de locatie hebt uitgekozen, richt je je eerst op de basis van de homegym. Kies een geschikte vloer en denk na over de kleur van de muren. Kleur heeft zowel bewust als onbewust veel invloed op je gemoedstoestand. Fris wit is altijd een goede optie. Maar als je een extra energieboost wil krijgen in jouw homegym, kun je ook kiezen voor opvallende kleuren zoals geel en oranje. Wil je liever tot rust komen tijdens jouw stretchoefeningen? Geef de muren dan een zachte pastelkleur zoals lavendel of saliegroen. Gebruik een goed dekkende muurverf van hoge kwaliteit zoals Sigma verf. Voor je gezondheid kun je binnen het beste watergedragen muurverf toepassen.

Begin met de basisitems

Bouw het interieur van je homegym langzaam op. Ontdek eerst waar je behoefte aan hebt voordat je allerlei dure sportapparaten aanschaft. Begin met basisitems zoals een grote yoga mat, een aantal gewichten en bijvoorbeeld een hometrainer. Het is daarnaast handig om een grote spiegel in de ruimte te plaatsen.

Sfeer en stijl van de homegym

Maak jouw homegym zo aantrekkelijk mogelijk. Dit doe je niet alleen met mooie muurverf, maar ook met de juiste meubels en met toffe decoratie. Zet een aantal kamerplanten in de sportruimte voor een sfeervol en groen resultaat. Fleur de wanden eventueel op met posters met inspirerende quotes en schaf een grote wandkast aan voor al jouw sportbenodigdheden. Maak de sfeer compleet met passende muziek en eventueel met een lekkere geur uit een diffuser. 

Dit is een gesponsord artikel.