Kim Van Langelaar

Dít is het eetdagboek van veganist Kim van Langelaar

Kim van Langelaar (29), eigenaar van het vegan warenhuis Shop Like You Give a Damn, vertelt in Santé 5 uitgebreid over haar leefstijl. We nemen een kijkje in haar eetdagboek.

Het vegan verhaal aan de wereld vertellen, daar is Kim van Langelaar van Shop Like You Give a Damn goed in. Ze moest er als introvert wel voor
uit haar comfortzone stappen. “Ik doe nu alles waar ik vroeger keihard van wegrende.” Het volledige interview met Kim lees je in Santé 5.

Ontbijt

“Eten doe ik pas als ik trek heb. Ik start de dag wel altijd met een flinke havermelkcappuccino. Meestal eet ik pas tegen een uur of elf, twaalf, dus dat is dan meteen mijn lunch. Vaak kies ik voor twee maïsboterhammen uit de broodrooster met vegan boter, een plak Violife-kaas of vegapaté van Kips.”

Lunch

“Zeker in de zomer maken we ’s middags graag smoothies. Bijvoorbeeld met haver- en kokosrijstemelk, banaan, een handje ingevroren spinazie en boerenkoolblokjes, appel, lijnzaad en kaneel.” 

Lees ook: Recept voor vegan appeltaart met plantaardige slagroom

Avondeten 

“Ik ben een echte ‘junkfood vegan’ en dol op patat, pizza en ‘cheeseburgers’. We wisselen dat af met gezonde bowls met iets als volkorenrijst, bulgur, boekweitnoedels of parelcouscous, veel groenten, tofu, tempeh of plantaardige ‘kip’. Af en toe maken we speltspaghetti met een roomsaus van gewelde, ongebrande cashewnoten, edelgist, knoflook, wat citroensap- en schil, kruiden en havermelk – met een flinke hand verse dille erdoor en groene asperges en broccoli ernaast. Jam!” 

Tussendoor

“Ik hou ervan om de hele dag te snoepen. Gezond en ongezond. Een stuk cashew-camembert, biologisch fruit uit het vuistje, rauwkost met kerriehummus, een kaneelbroodje van Albert Heijn, een chipje of wat vegan pralinéchocolade. Alcohol drink ik nauwelijks. Ook met koffie ben ik gematigd, eentje per dag, maar kruidenthee en water drink ik de hele dag door.”

Lees ook: Dit is het eetdagboek van Anki Willemsen